Caroline Kennedy Pipe, expert britanic în studii de război: Cum se va termina războiul din Ucraina? INTERVIU

Data:

spot_img

Caroline Kennedy Pipe, expert britanic în studii de război: Cum se va termina războiul din Ucraina? Frica de escaladare este o caracteristică a războiului ruso-ucrainean, iar ea a determinat Vestul să nu își asume o strategie clară a victoriei pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei. 

În acest moment, războiul ruso-ucrainean se află într-un impas. Logica acestui război se derulează mai degrabă pe tiparul războaielor purtate în timpul primului Război Rece, care nu au avut neapărat un câștigător clar, iar ele au devenit războaie lungi, perpetue.

În acest context, Libertatea a realizat un interviu cu Caroline Kennedy Pipe, profesor de relații internaționale și securitate internațională la Universitatea Loughborough.

Citește și: Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC

Interesele sale de cercetare includ războiul contemporan, etica războiului și politica războiului rece, precum și terorismul și politica externă rusă. În prezent, este președinta Asociației Britanice de Studii Internaționale. 

Caroline Kennedy Pipe este pesimistă în legătură cu finalul războiului

Caroline Kennedy Pipe manifestă pesimism în legătură cu finalul acestui război și prezice că negocierile dintre ucraineni și ruși nu vor fi satisfăcătoare pentru nicio parte. 

Interviul a fost realizat în marja conferințelor Rațiu Dialogues on Democracy, organizate în parteneriat cu think tank-ul London School of Economics, LSE IDEAS. 

Citește și: Friedrich Merz, nominalizat de CDU drept candidat la funcția de cancelar pentru alegerile din 2025

Libertatea: În Vest există o confuzie cu privire la natura acestui război. Unii experți susțin că asistăm la un al doilea Război Rece, dar cu caracteristici diferite. Alții spun că este un război convențional limitat. Alți experți susțin, de asemenea, că asistăm în prezent la un al treilea război global, cu propriile sale caracteristici unice. Clarificarea terminologiei acestui război este esențială, deoarece fără o înțelegere clară a naturii sale, nu îl putem diagnostica eficient. Așadar, care este părerea dumneavoastră în această privință?

Caroline Kennedy Pipe: În primul rând, cred că este un război convențional între state. Acesta este rezultatul invaziei rusești din Ucraina, iar Ucraina și-a exercitat dreptul la autoapărare.

Continuarea în Libertatea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com /  hasan-cilingir)
 

spot_imgspot_img
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan este un jurnalist cu peste 17 ani de experiență în presă. A publicat anchete, reportaje, interviuri, analize sau opinii în Libertatea, Newsweek România, Vice România, Eastern Focus Quarterly, Dilema Veche, România Liberă, Digi24 și Jurnalul Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...