Cartea „Războiul” dezvăluie detalii sensibile despre Donald Trump și Joe Biden | Aktual24

Data:

spot_img

Cartea „Războiul”, scrisă de Bob Woodward, este foarte populară din cauza unor subiecte sensibile: se spune că Donald Trump a vorbit cu Vladimir Putin la telefon de până la șapte ori după plecarea de la Casa Albă și i-a trimis chiar teste corona în timpul pandemiei, relatează Berliner Zeitung.

Dar există informații și mai picante și de anvergură pe care jurnalistul american Woodward susține că le-a descoperit când s-a documentat pentru această carte: el descrie insultele președintelui Joe Biden la adresa prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu în cuvinte exacte și relatează modul în care vicepreședintele Kamala Harris i-a cerut șefului ucrainean Volodimir Zelenski să numească un succesor pentru situația în care ar fi fost ucis sau capturat, înainte de începerea războiului.

S-ar fi împiedicat un atac nuclear rusesc în Ucraina

În plus, jurnalistul citează o conversație prin care s-ar fi împiedicat un atac nuclear rusesc în Ucraina. Pentru cercetările sale, Woodward s-a bazat pe surse anonime din cercul interior al politicii americane înalte. Cartea „Războiul” va fi publicată pe 15 octombrie.

Citește și: Analiză GLOBSEC: 41% dintre tinerii între 18 și 34 de ani susțin instaurarea unui regim totalitar fără alegeri regulate în România

În timp ce SUA este cel mai apropiat aliat al Israelului și președintele Biden a subliniat în mod repetat public sprijinul țării sale pentru Israel, în spatele ușilor închise el l-a insultat grav pe premierul israelian Netanyahu. În primăvara lui 2024, Biden a ajuns la concluzia că interesul real al lui Netanyahu nu era să distrugă Hamas, ci doar să se mențină la putere.

Biden l-a numit apoi un „prost” și un „băiat rău, rău” în cercul său de consilieri, după cum a citat Washington Post din cartea lui Woodward. De la începutul campaniei sale prezidențiale, vicepreședintele Kamala Harris a încercat să se distanțeze oarecum de Biden criticând aspru acțiunile Israelului în Gaza, probabil pentru a cuceri alegătorii de stânga.

Citește și: Scandalul „Nordis” de la Ploiești s-a lăsat cu arestări. La București, faptele sunt cercetate „in rem”, adică dosar ținut la sertar

Deși și-a subliniat „angajamentul neclintit” față de existența și securitatea Israelului, după o întâlnire personală cu Netanyahu în iulie, ea a menționat și marea suferință umană din Gaza și a promis că „nu va rămâne tăcută” în legătură cu suferința palestinienilor.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Moscova și încercarea de compromitere a referendumului din Republica Moldova INVESTIGAȚIE | Ziarul de Gardă

Moscova și încercarea de compromitere a referendumului din Republica...

Explozie la locomotiva unui tren care transporta europarlamentari de la Strasbourg la Bruxelles

Locomotiva unui tren care transporta europarlamentari de la Strasbourg...

Ministrul de interne al Austriei refuză din nou aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen

Gerhard Karner, ministrul de interne austriac, a susținut joi,...