joi, 9 decembrie 2021
AcasăNewsletterCastrele romane din vestul țării, incluse în Patrimoniul Unesco

Castrele romane din vestul țării, incluse în Patrimoniul Unesco

Muzeul Național al Banatului a început procesul de includere a castrelor romane din vestul țării în Patrimoniul Unesco, în parteneriat cu Facultatea de Geologie din cadrul Universității din Varșovia.

Este vorba despre un proces pe care muzeul îl desfășoară în parteneriat cu cei din Varșovia, pentru următorii trei ani. La final, intenția este de a cunoaște foarte bine situația castrelor romane din zonă.

„Aceste monumente ar putea intra ulterior în patrimoniul Unesco. Dr. Călin Timoc, arheolog în cadrul MNaB, este responsabilul desemnat ca monitor de Ministerul Culturii pentru Comisia Limes România, din care face parte și această cercetare. Obiectivul imediat al acestor cercetări este delimitarea cât mai clară a siturilor arheologice din aceste localități care cuprind pe lângă fortificații și așezările civile adiacente.”, au transmis cei de la Muzeul Banatului.

În vestul țării sunt șapte astfel de castre: la Pojejena, Mehadia, Berzovia, Surducul Mare, Vărădia, Tibiscum – Jupa și Teregova.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE