Cât au plătit absolvenții din Iași pentru cursuri festive și banchete | Ziarul de Iași

Data:

Cât au plătit absolvenții din Iași pentru cursuri festive și banchete. Ca în fiecare an, finalizarea studiilor liceale este marcată prin diverse festivități, aducând împreună elevii, părinții și profesorii.

Pentru acestea, liceele din Iași apelează la diverse firme de organizare, iar din informațiile transmise reiese că prețurile variază între 500 și 1.000 de lei de persoană. Cât s-a cheltuit la principalele licee din Iași?

Majoritatea optează pentru servicii precum fotografi profesioniști, cabine foto și platforme 360. Costurile pot crește chiar și cu 1.000 de lei, dacă luăm în considerare pregătirea fiecărui absolvent pentru aceste evenimente.

Citește și: Cum se schimbă educația în era digitală. Profesorul nu mai este singura sursă de informare | INTERVIU

Costurile pentru aceste evenimente variază semnificativ, în funcție de preferințele fiecărei comunități de elevi și părinți.

Reporterii „Ziarul de Iași” au aflat de la elevii care studiază la o parte dintre liceele din Iași care au fost costurile finale.

Între 500 și 1000 de lei de persoană

La Colegiul „Costache Negruzzi”, de exemplu, absolvenții au plătit 1.000 de lei de persoană. Această sumă a acoperit, pe lângă pachetul complet pentru evenimente, și închirierea sălii de la Teatrul Național și a unei săli la restaurantul La Castel.

„Pregătirile personale au mai adăugat în jur de 700 de lei la această sumă”, a declarat o absolventă a Colegiului „Negruzzi”.

La Colegiul „Emil Racoviță” părinții au cheltuit aproximativ 900 de lei pentru copilul lor. Cursul festiv s-a desfășurat tot la Teatrul Național, iar banchetul a fost la Elysium.

„Pregătirile personale, adică îmbrăcăminte, încălțămine, manichiură și accesorii, au fost între 600 și 700 de lei”, a transmis o absolventă.

În cazul Liceului de Informatică „Grigore Moisil”, costurile s-au ridicat la 750 de lei per elev. Evenimentele s-au desfășurat la restaurantul La Castel și la Teatrul Național. Tânărul contactat de noi a spus că a cheltuit încă 1.000 de lei pentru vestimentație.

Citește și: Misiunea pentru Libertatea Presei în România: „este necesară reforma urgentă a finanțării politice pentru presă și propagandă”

Pentru elevii de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, costurile au fost de 800 de lei de persoană. Banchetul s-a desfășurat la Elysium, iar cursul festiv tot la Teatrul Național.

„Pregătirile personale m-au ajuns aproximativ 700 de lei”, a mărturisit absolventa.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / greymatters)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Compania finlandeză Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica de la Oradea | Bihoreanul

Producătorul finlandez Nokian Tyres a produs luni prima anvelopă...

Managerul Spitalului Judeţean din Botoșani a demisionat din funcţie | Monitorul de Botoșani

Managerul Spitalului Judeţean din Botoșani a demisionat din funcţie,...

Universitatea Ovidius din Constanța, în rândul instituțiilor care au primit statutul de Universitate Europeană | Info Sud-Est

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) se numără printre instituțiile...