Cât de îngrijorați sunt localnicii ruşi de ofensiva ucraineană în Kursk? | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Ofensiva ucraineană în regiunile ruse Kursk și Belgorod a fost un șoc pentru localnici. Unii au acuzat autoritățile ruse că ascund informații importante. DW a stat de vorbă cu ei.

De mai bine de o săptămână, forțele ucrainene au avansat în regiunea de sud-vest a Rusiei, preluând controlul asupra zeci de orașe și sate. Deși ofensiva ucraineană se concentrează în principal pe regiunea Kursk, oamenii sunt acum evacuați și din regiunea vecină Belgorod.

DW a discutat cu rezidenți din Belgorod și Kursk despre ce se întâmplă – și în ce măsură au încredere în autoritățile ruse să le spună adevărul.

Televiziunea de stat raportează „probleme temporare”

Vinerea trecută, 10 sirene de raid aerian au răsunat în orașul Kursk, conform mai multor localnici. Margarita, care nu a dorit să-și dezvăluie numele real, a declarat pentru DW că viața în Kursk a rămas „calmă” și că oamenii mergeau la muncă, la cumpărături și la plimbare, ca de obicei.

Citește și: Ofensiva Ucraineană în Kursk: Avansări Strategice în Rusia

„Sirenele sună adesea, dar ne-am obișnuit acum”, a spus ea. „Este o alarmă regională, nu doar pentru noi”, a adăugat ea, menționând că relatările de la televiziunea de stat s-au referit doar la „probleme temporare”.

Cu toate acestea, Margarita a auzit de la rude că luptele au fost mai intense decât s-a anunţat la televizor și că oamenii au fugit din zonele regiunii Kursk aflate la granița cu Ucraina. Totuși, ea crede că actuala incursiune ucraineană va fi „de scurtă durată” și nu vrea să-și părăsească casa.

Antonina locuiește de asemenea în localitatea Kursk, dar are o soră care locuiește la Sudja, un oraș aflat acum sub control ucrainean: „Când au început să se audă focurile de armă, sora mea Iulia a fugit panicată din Sudja.”

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Transilvania Bike Trails Race – promovarea traseelor de bicicletă ce leagă satele săseşti

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Val de explozii în Liban. Pagerele folosite de Hezbollah au explodat | The Epoch Times

Val de explozii în Liban. Pagerele folosite de Hezbollah...

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar putea duce la o penurie de cupru | Aktual24

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar...