Cât de mult ar putea crește prețul petrolului din cauza conflictelor din Orientul Mijlociu | Universul.net

Data:

spot_img

Cât de mult ar putea crește prețul petrolului. Riscul geopolitic este în creștere. Dar la fel este și oferta de petrol, scrie The Economist.

“Consumatorii, șoferii și politicienii din întreaga lume se uită cu îngrijorare la prețul petrolului. Conflictul dintre Israel și Hamas, care a început în urmă cu un an, se extinde. Dacă izbucnește un război total între Israel și Iran, amenințarea pentru Orientul Mijlociu, o regiune care produce o treime din țițeiul mondial, este la fel de evidentă pe cât este de înspăimântătoare. Puține mărfuri influențează economia globală așa cum o face petrolul. Iar așa cum știu bine candidații la președinția Americii, puține au același potențial de a influența un scrutin. Ultimii doi ani de inflație au arătat cât de mult detestă alegătorii șocul prețurilor.

Citește și: Am pierdut jumătate de miliard de euro din cauza funcționarilor numiți politic. Cazul Moraru de la Transelectrica

Prețul petrolului a crescut cu 10% într-o săptămână, în timp ce Israelul a atacat Hezbollah, o miliție libaneză susținută de Iran, iar Iranul a ripostat cu aproximativ 200 de rachete lansate direct asupra Israelului. Pe 7 octombrie, prețul a ajuns la 81 de dolari pe baril, înainte de a scădea. În urmă cu doi ani și jumătate, invazia Rusiei în Ucraina a dus la creșterea prețurilor petrolului peste 120 de dolari, pe măsură ce Occidentul a impus sancțiuni Rusiei și temerile legate de întreruperile aprovizionării de la al doilea cel mai mare exportator mondial s-au intensificat”, notează publicația.

Continuarea, în Universul.net

Citește și: Analiză West Point. Statele Unite nu sunt pregătite să contracareze simultan două operațiuni militare de combatere la scară largă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Vilius Kukanauskas / Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rise Project: Afaceri cu fotovoltaice

Zeci de hectare de pământ fertil de pe malul...

Mai puține autorizații de construire emise în județul Cluj | Monitorul de Cluj

Mai puține autorizații de construire emise în județul Cluj....

Patru ieșeni stabiliți în străinătate, șocați de prețurile din orașul natal | Ziarul de Iași

Patru ieșeni stabiliți în Japonia, Franța, Belgia și SUA...