Cât de mult depinde soarta războiului de Bahmut. Opinia unui general NATO

Data:

spot_img

Orașul Bahmut rezistă tot mai greu atacurilor devastatoare ale rușilor, iar președintele Zelenski și importanți analiști militari spun că situația e disperată. Există însă și voci care susțin că Bahmut nu este chiar atât de important strategic și că o victorie a rușilor ar avea o importanță limitată.

Zeci de mii de soldați ucraineni și ruși se înfruntă la Bahmut, unde ultimii avansează tot mai mult, fără a putea însă să înfigă steagul și să-și clameze victoria totală. Aici, moartea este la ea acasă și pândește hâdă pentru a-și ridică tribut din ambele tabere.

Inițial, ucrainenii, susținuți de vocile unor analiști occidentali, au transmis că Bahmut nu prezintă un punct strategic atât de important și că presiunea este pe ruși, pentru care o înfrângere ar echivala cu un dezastru. Printre cei care au susținut această variantă s-au aflat inclusiv generali ucraineni, dar și secretarul de stat al Apărării din SUA, Lloyd Austin.

Citește și Grupul G20 a „condamnat ferm” războiul din Ucraina, cu excepția Moscovei și Beijingului

Toți au avertizat că o eventuală cădere a Bahmutului ar putea avea rezultate grave, iar liderul de la Kiev a spus chiar că o victorie aici i-ar permite adversarului să avanseze spre puncte vitale ale Ucrainei.

O miză aparte

Generalul Cristian Barbu, consilier al miniștrilor Apărării Naţionale şi fost rector şi comandant al Academiei Tehnice Militare, crede că pot apărea situații imprevizibile. Analiza completă poate fi citită pe site-ul SunMedia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related