Cât îi costă pe ieșeni relocarea stadionului din Moara de Vânt în șes Bahlui | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Cât îi costă pe ieșeni relocarea stadionului din Moara de Vânt în șes Bahlui? Primăria susținea că nu se vor înregistra costuri semnificative.

Însă, municipalitatea a semnat deja un contract în valoare 262.000 lei și este pe punctul de a încheia un alt acord care înseamnă încă un milion de lei. Pentru proiectul din Moara de Vânt au fost cheltuiți alți 3,3 milioane lei.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Societatea trebuie să întocmească mai multe studii tehnice

Primul contract a fost semnat la mijlocul lunii iulie cu Design Project Solutions SRL, o firmă din județul Vaslui. Pentru 262.500 lei (fără TVA), societatea trebuie să întocmească mai multe studii tehnice: topo, geotehnic, de impact asupra sănătății publice, de coexistență (calea ferată și rețele de utilități) și de inundabilitate.

În același timp, compania va întocmi o serie de documentații pentru obținerea unor avize (ANIF, APM, ISU). Toate aceste servicii trebuie finalizate cel târziu la jumătatea lunii noiembrie, având în vedere momentul semnării contractului și termenul de execuție (4 luni).

Citește și: Abuzurile sexuale și vidul procedural din universitățile românești. Adela Alexandru | INTERVIU

La suma amintită mai sus se adaugă un milion de lei, valoare estimată de Primărie pentru revizuirea proiectului stadionului în contextul relocării.

„Municipiul Iași își propune construcția unui stadion de 23.000 – 25.000 de locuri, categoria UEFA IV”, se precizează în caietul de sarcini. Categoria invocată ar permite Iașului să găzduiască meciuri inclusiv de Cupă Mondială.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com /  Bluesnap)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...