Cât plătesc bistrițenii în plus pentru un mic șantier, din cauza incompetenței din administrație

Data:

spot_img

Puntea pietonală peste râul Bistrița a fost realizată în anul 1950 și se află în domeniul public al municipiului Bistrița.

În urma ploilor abundente din perioada dintre 30 mai și 1 iunie 2019, una din fundațiile pilei a fost subspălată.

„În perioada 3-4 iulie 2019, în urma unor fenomene hidrometeorologice extreme, s-a constatat faptul că în urma depășirii din nou a capacității de transport a albiei și a eroziunii, starea tehnică a punții s-a agravat și pe lângă afluierile de la pila centrală s-a mai constatat coborârea talvegului, cu erodare de fundație la pila 1 mal drept, afluieri la celelalte pile, aripi sau sferturi de con, beton cu aspect friabil și zone de beton exfoliat, iar lucrările de apărare au fost distruse în totalitate”, scrie în documentele care au justificat lucrările.

Astfel, prin expertiza tehnică s-a propus demolarea punții pietonale existente și construirea unei punți pietonale noi. Pentru realizarea acestui obiectiv, a fost elaborată Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție, documentație conform căreia, sunt necesare mai multe tipuri de lucrări.

Citește articolul integral pe Saptamana.online

Citește și: Clotilde Armand, acuzată de ANI de conflict de interese şi incompatibilitate. Agenția a sesizat procurorii

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Ioan Turc)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related