Cât se câștigă la vârful Prefecturii Iași: cine îşi ţine averea la secret

Data:

După o mentenanță de câteva zile, pagina de internet a Agenției Naționale de Integritate conține acum toate declarațiile de avere și de interese. Prefectul Bogdan Cojocaru le afișase de mai bine de o lună și pe pagina instituției pe care o conduce. Anul trecut, în cont i-au intrat peste 170 de mii de lei, cea mai mare parte fiind banii restituiți din contribuția în calitate de candidat la alegerile parlamentare.

Față de ultima declarație, în patrimoniul familiei apare o casă și terenul aferent la Miroslava, achiziționate în 2020. În același an, au fost contractate și două credite, în valoare totală de 39 de mii de euro. Pe de altă parte, și conturile de economii s-au înjumătățit anul trecut față de 2019, până la aproximativ 125 de mii de lei.

Marian Grigoraș, subprefectul care a fost prefect până în februarie, a obținut același venit anul trecut ca în 2020, aproape 160 de mii de lei. La fel și soția sa, la Administrația Județeană a Finanțelor Publice, puțin peste 70 de mii de lei. Și creditele multianuale ale familiei, care însumează ceva mai mult de 150 de mii de lei, au rămas de plătit conform graficului de rambursare.

Celălalt subprefect liberal, Adina Gîrjan, a reușit să ramburseze o bună parte din creditul imobiliar și să scurteze scadența de la 2040 în anul 2028. În schimb, familia a împrumutat anul trecut 230 de mii de lei de la o persoană fizică, cu scadența în 2041. Venitul de la Prefectură este similar celui din 2020, aproximativ 130 de mii de lei; la fel și cel al soțului, director în una dintre firmele care administrează Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, 60 de mii de lei, potrivit Ziarului de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related