Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

Data:

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, joi, în şedinţa publică a Tribunalului Cluj. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată.

Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de către DNA în 2018, sub acuzația că a primit bani de la doi oameni de afaceri pentru a elibera o autorizaţie de acces a autovehiculelor de mare tonaj în Baia Mare. Cherecheș ar mai fi minţit în declaraţia de avere şi ar fi oferit mită unui partid politic, pentru ca simpatizanţii acestuia să îl voteze la alegerile locale din 2012.

150 de mii de euro şi 12 mii de lei ar fi primit Cătălin Cherecheş de la doi oameni de afaceri în anul 2013, pentru a elibera o autorizaţie de acces a maşinilor de mare tonaj din oraş. Mita, spun procurorii anticorupţie, ar fi fost disimulată sub forma unor sponsorizări acordate Primăriei Baia Mare şi clubului municipal de handbal.

„Condamnă inculpatul C.C. – la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. (…)

Interzice inculpatului exercitarea, pe o durată de 4 ani, cu titlu de pedeapsă complementară, începând cu data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a ocupa funcţia de primar. (…)

Citește și: Soacra primarului Cherecheș ar fi oferit 100.000 de euro pentru ca edilul de Baia Mare să primească o pedeapsă mai mică pentru edil

Interzice inculpatului exercitarea, cu titlu de pedeapsă accesorie, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri până la data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a aceloraşi drepturi a căror exercitare a fost interzisă cu titlu de pedeapsă complementară”, se arată în sentinţa publicată pe site-ul Tribunalului Cluj”, se arată în sentința Tribunalului Cluj.

De asemenea, magistraţii au mai hotărât scăderea din pedeapsa de 5 ani închisoare, perioada arestării preventive, respectiv a arestului la domiciliu, executate de primar în 2016.

În continuare, este dispusă menţinerea sechestrului asigurător pentru un Porsche Cayenne S 9PA EL 22, a unui teren intravilan în suprafaţă de 74 mp, din Municipiul Baia Mare, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Inquam Photos / Paul Ursachi

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...