luni, 24 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateCătălin Drulă, lăudat de un primar liberal pentru modul cum a gestionat...

Cătălin Drulă, lăudat de un primar liberal pentru modul cum a gestionat greva de la metrou

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, l-a felicitat public pe ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, pentru modul în care a gestionat criza de la metrou în contextul în care între liberali și membrii Alianței USR Plus se aruncă tot mai multe critici și vorbe grele.

Astfel, edilul Reșiței susține că este de neconceput ca românii să suporte toate pierderile de la Metrorex, iar măsurile luate de Cătălin Drulă sunt eficiente și vor reuși să repună compania pe un curs firesc.

”Sunt absolut convins ca 80% dintre romani nu stiu ca subventioneaza anual Metroul Bucuresti! O anomalie ce persista de peste 20 de ani! Determinarea cu care ministrul actual al transporturilor lupta pentru optimizarea costurilor si stoparea furturilor mascate la metrou, ma obliga sa-l aplaud! Felicitari, domnule ministru!”, a declarat Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.

Într-o intervenție vineri la postul Digi24, ministrul Transporturilor a spus că liniile au fost blocate și de persoane care nu erau angajați ai Metrorex, iar dintre salariații prezenți, unii nu se aflau în timpul programului de lucru.

„În cadrul acestei acțiuni ilegale, a fost o organizare de tipul unei galerii de fotbal, făcută seara trecută, pentru a bloca funcționarea metroului, nu a fost o grevă, ci o infracțiune. Această acțiune a fost profund ilegală, noi de altfel am solicitat DNA cercetarea pentru mai multe infracțiuni, nu este o grevă, nu este un protest spontan, sunt niște cetățeni, unii angajați ai metroului, alții credem că nu, care au blocat funcționarea metroului. Din informațiile pe care le-am primit, pe liniile blocate nu erau doar angajați ai Metrorex, iar o mare parte dintre angajații prezenți nu erau în timpul programului de lucru. Domnul Rădoi are experiență cu lucrurile astea și sție că este interzisă greva în timpul stării de alertă, aseară, ca o galerie de fotbal, a hotărât că se taie curentul și dimineață nu mai pot circula trenurile. În același timp, colegi de-ai celor care au protestat au mers la muncă, îi felicit pentru asta, au stat în depouri și au așteptat toată ziua să muncească. Ieri s-a trimis o somație de eliberare a acelor spații comerciale care erau ocupate ilegal. Domnul Rădoi a orchestrat această acțiune ilegală”, a declarat Cătălin Drulă, la postul Digi24.

Circulația la metroul bucureștean s-a reluat vineri seara.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE