Cătălin Predoiu răspunde criticilor venite din partea Premierului

Data:

spot_img

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a răspuns reproșurilor venite din partea Premierului Marcel Ciolacu legate de legea siguranței rutiere.

La începutul ședinței de Guvern de joi, Marcel Ciolcau a discutat despre schimbările care urmează să fie aduse asupra OUG 84. În cadrul declarațiilor de azi, acesta a făcut și o remarcă la adresa ministerului Afacerilor Interne.

„Sper că ministrul Predoiu a învățat legea și nu va mai pune căruța înaintea cailor”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu anunță modificarea OUG 84 privind suspendarea permisului

Cum răspunde Predoiu

În urma acestor declarații, Cătălin Predoiu a susținut o conferință de presă în care a răspuns reproșurilor venite din partea premierului.

”Ce aş vrea să precizez, sunt obligat să o fac faţă de Ministerul de Interne şi colectivul de muncă şi faţă de PNL, vizavi de reproşul premierului, pe care l-aţi văzut cu toţii, faptul că dezbaterea publică asupra proiectului de Ordonanţă a început în toamna anului trecut, în octombrie.

Pe parcursul dezbaterii publice de la MAI, în mod repetat, în scris dar şi verbal, prin reprezentanţii IML, Ministerul de Interne a fost informat de către reprezentanţii INML asupra faptului că pot efectua, din această vară, analize toxicologice, în temern rezonabil, de 3 până la maxim 7 zile, menţionând de asemenea că investiţiile în capacitatea de analiză a instituţiilor de medicină legală vor creşte”, a spus Predoiu.

Citește și: Clotilde Armand cere verificarea averilor judecătoarei Lia Savonea și a fratelui șefului ANI

398 de mari operațiuni antidrog

Ministrul a mai declarat că în ultimele 12 luni, în urma stabilirii acestor priorităţi, Poliţia Română a lansat în jur de 1000 de operaţiuni importante antidrog, mai precis 937, dintre care 398, deci aproximativ 400 de mari operaţiuni antidrog, care înseamnă informare, investigare, proceduri judiciare, destructurarea a nu mai puţin de 57 de grupuri mari de crimă organizată care traficau droguri în România.

”Acest tablou a fost necesar completat şi cu o măsură în domeniul îmbunătăţirii legislaţiei. În esenţă, în vara anului trecut, Ministerului de Interne i s-a cerut trei lucruri: să completeze legislaţia privind combaterea consumului de droguri la volan, să elimine din folosinţa agenţilor de poliţie drug testele care dau rateuri, erori şi să înmulţească semnificativ numărul de drug testere”, a mai arătat Predoiu, precizând că ministerul a procedat la aceste măsuri şi le-a realizat. Ministrul de Interne a anunţat că a scos din folosinţă drug testerele din China, care dădeau erori şi au folosit şi folosesc în continuare aceste drugtestere care sunt folosite şi în ţările UE, potrivit News.ro.

Ministrul spune despre teste că sunt cele mai performate

Cătălin Predoiu a spus că testele anti-drog de care dispune România la acest moment sunt de ultimă generație.

”Aceste drug testere reprezintă, la ce există în acest moment în lume, un vârf de tehnologie, nu există drug testere mai bune decât acestea”, a completat el.

Despre îmbunătăţirea legislaţiei, Predoiu a spus că proiectul de ordonanţă a fost propus în luna octombrie anul trecut.

”El a stat în dezbatere publică din octombrie, numeroase întâlniri cu societatea civilă şi alte instituţii la Ministerul de Interne. Consider, ca responsabil al ministerului, că aparatul din minister a procedat corect şi a îndeplinit ca la carte fiecare etapă procedurală şi şi-a întemeiat demersul pe toate informaţiile aflate la dispoziţie şi dobândite în dezbaterea publică”, a explicat ministrul.

Predoiu a mai adăugat că Ordonanța 84 care a stârnit multe discuții în spațiul public nu a venit ca o măsură izolată, ci este o componentă a unui plan mai amplu cu lupta împotriva consumului de substanțe interzise.

Nu este un demers individual

El a menţionat. ”Această ordonanţă nu este un demers individual, sporadic sau spontan, ori, citez, heirupist, cum am fost acuzaţi, ci este o măsură gândită într-un ansamblu de măsuri şi de politici”.

”Indiferent de aceste controverse, această luptă contra traficului de droguri şi efort de a conştientiza pericolele consumului de droguri, în special în rândul tinerei generaţii, vor continua. Înţelegem că pot exista contriverse, înţelegem că un astfel de demers nu este lipsit de întrebări legitime din partea societăţii, analişti, şi suntem gata să lămurim orice fel de întrebare, dar în acelaşi timp vreau să asigur că, atât timp cât voi rămâne la conducerea MAI, să asigur publicul din România, Poliţia Română şi ministerul are ca prioritate combaterea traficului şi a consumului de droguri”, a declarat Predoiu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un milion de euro din bani publici pentru o statuie a lui Mihai Viteazul, la Zalău

Un milion de euro din bani publici pentru o...

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A 9-a ediție Karpatia Horse Show, pe Domeniul Cantacuzino. Programul evenimentului

Karpatia Horse Show este un eveniment hipic internațional care...

Violeta Alexandru: „PNL și PSD se critică de fațadă, joacă teatru” | Interviu Aktual24

Violeta Alexandru, proaspăt membru al USR, spune că un...