Numărătoarea inversă a început odată cu vacanţa, iar părinţii fac socoteli să-şi trimită copiii în tabere. Nu puţini cred că acestea sunt un lux, ceea ce, totuşi, nu e cazul celor „de stat”.
În Bihor, din şapte astfel de facilităţi funcţionale până la finele anilor 90 au supravieţuit patru, BIHOREANUL evaluând atât condiţiile pe care acestea le oferă, cât şi preţurile percepute. Concluzia? Chiar dacă nu sunt „all inclusive”, asigură condiţii confortabile şi siguranţă, la numai 630 lei pentru un sejur de şase zile, cu trei mese pe zi. Mult sub preţul pieţei…
Bihorul este unul dintre cele 33 de judeţe care mai are tabere şcolare aflate în proprietate de stat, administrate de o instituţie publică, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. În perioada comunistă erau şase, la Nucet (una dintre cele mai mari din ţară, cu 400 de locuri), la Stâna de Vale, Şuncuiuş, Urviş, Bratca şi Remeţi, iar în anii 90 li s-a adăugat încă una la Oradea, transformată din internatul fostului Liceu de Filologie-Istorie (în prezent Colegiul Naţional Mihai Eminescu).
Continuarea în Ebihoreanul.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)