Câți primari noi au fost aleși în județul Botoșani | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Câți primari noi au fost aleși în județul Botoșani? Alegerile din 9 iunie arată că cetățenii județului au fost reticienți în acordarea votului unor candidați fără experiență în administrație.

Mai puţin de o cincime din scena politică locală se modifică după alegerile din 9 iunie. În județ sunt 78 de unități administrativ teritoriale, dintre care 2 municipii, cinci orașe și 71 de comune. Rezultatele alegerilor din 9 iunie arată că doar 16 comune vor fi conduse de alți primari.

16 UAT-uri care vor avea alţi primari

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Radu Hosu: Acest partid este pe moarte acum

Este vorba despre Adășeni, Albeşti, Blândeşti, Broscăuţi, Călăraşi, Conceşti, Frumuşica, Hudeşti, Lunca, Roma, Româneşti, Truşeşti, Ungureni, Vârfu Câmpului, Vorniceni, Vorona.

Cele 16 UAT-uri (unitate administrativ-teritorială) care vor avea alţi primari reprezintă aproximativ 19% din numărul comunelor şi al oraşelor din judeţ, adică din cele 78.

Asta înseamnă că restul de aproximativ 81% dintre primari au fost realeși și au cel puțin patru ani de experiență la conducerea UAT-urilor din care fac parte.

PSD a pierdut nume grele la aceste alegeri

Niciun oraş sau municipiu botoşănean nu-şi schimbă primarul, şi niciunul dintre edili nu a schimbat tabăra politică.

Citește și: Plafonarea salariilor este aplicabilă funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale

Astfel, la Botoșani a câștigat Cosmin Andrei (PSD-57,96%), la Dorohoi Dorin Alecsandrescu (PSD-65,43%), la Săveni Relu Tîrzioru (PSD-89,06%), la Ștefănești Florin Buțura (PNL-63,19%), la Bucecea Angel Gheorghiu (PSD-85,9%), la Darabani Alin Gîrbaci (PNL-83,1%), Dan Oloeriu (PNL-81,73%).

PSD a pierdut cu nume grele, cu care teoretic nu trebuia să aibă emoţii.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Gabriel Filip: Poziționarea spre centru-dreapta este benefică acum pentru România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related