Cătina, ingredientul-vedetă al cercetării gălăţene. Performanţă la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor | Viața liberă

Data:

spot_img

Într-o nouă ediţie a podcastului SPOT ON la „Viaţa liberă” – Galaţiul sub reflector, conf. univ. dr. ing. Cristian Dima, decanul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, dr. ing. Doina Androniu și dr. ing. Oana Nistor, ambele șef de lucrări în cadrul aceleiași facultăți, împreună cu Daniela Țiuleanu, studentă în anul IV, au pledat pentru inovare în industria de profil, îndemnând tinerii să devină studenți la această facultate de tradiţie, dar continuu conectată la nou.

Citește și: Sala Polivalentă din Iași n-are becuri pentru Liga 1, nu are tribune omologate și e plină de mucegai din infiltrații

„Cătina este un aliment-medicament”

Evident, fiindcă în atenţia publicului se află încă cea mai recentă invenție brevetată sub sigla Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați, am readus în discuţie importanța consumului de cătină (ingredient de bază şi în produsul recent brevetat – n.a.), solicitându-le specialiştilor invitaţi detalii privind impactul consumului acestui fruct asupra sănătăţii.

Citește și: Cât timp i-a luat României să salveze de la prăbușire podul acoperit din satul lui Coșbuc 

Dr. ing. Doina Androniu a remarcat că este foarte important să consumăm cătină. „Deși este o plantă aclimatizată în toată Europa, provine din Asia și nu numai, este recunoscută ca fiind din flora spontană și este foarte important ca noi, consumatorii, să înțelegem care sunt beneficiile și practic sunt gratis pentru noi, oamenii, cel puțin în ceea ce privește flora spontană. De ce? Pentru că flora spontană nu presupune valoare economică.

(…) Știm foarte clar că un produs alimentar nu poate fi pus pe piață până ce nu se ajunge la o tehnologie de fabricație. Ori ca să avem o tehnologie de fabricație, să discutăm despre acest lucru, înseamnă să ne asigurăm de calitatea constantă a materiilor prime, auxiliare etc, a tuturor proceselor implicate până la produsul finit. Cătina este un aliment-medicament. Este plină de acizi grași polinesaturați și este una dintre singurele plante care conține omega 7, un acid gras polinesaturat foarte rar, dar care este recunoscut pentru proprietățile lui, în special anti-aging (anti-îmbătrânire – n.a.). Adică pentru doamne și domnișoare, evident că și pentru domni dacă își doresc, avem și elixirul tinereții veșnice în acest produs”, a remarcat specialistul.

Articolul integral, în Viața liberă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministrul propus de PSD la Justiție, venituri de 3 milioane de lei în 4 ani

Propunerea coaliției PSD-PNL-UDMR pentru funcția de ministru al Justiției,...

SURSE: Cum se împart ministerele între PSD, PNL și UDMR | Aktual24

SURSE: Cum se împart ministerele între PSD, PNL și...

Un agresor sexual din Bihor, eliberat, a atacat din nou un minor | Bihoreanul

Petru Lucaci, un bărbat din localitatea Hotar, eliberat recent...