Catinca Nistor, propusă spre revocare din funcția de director al ICR Londra

Data:

spot_img

Catinca Nistor a fost propusă spre revocare din funcția de director al ICR Londra, a confirmat Liviu Jicman, președintele Institutul Cultural Român.

„Numirea şi revocarea directorilor şi a directorilor adjuncţi se fac la propunerea preşedintelui Institutului şi cu avizul comun al Comisiei pentru cultură şi media şi al Comisiei pentru politică externă ale Senatului, prin ordin comun al ministrului afacerilor externe, al ministrului culturii şi al preşedintelui Institutului, pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru încă un mandat; directorul Accademia di Romania din Roma şi cel al Institutului Cultural Român şi de Cercetare Umanistică de la Veneţia sunt numiţi la propunerea preşedintelui Academiei Române”, este articolul de lege invocat de președintele ICR.

Conform legii, Parlamentul ia decizia finală, cu avizul comun al Comisiei pentru cultură și media și al Comisie pentru politică externă ale Senatului.

Citește și: Manipulările pro-ruse care au prins în România. Ce frici sunt alimentate intenționat

Inițial, informația propunerii de revocare a fost publicată pe Facebook de deputatul USR Iulian Bulai: ”În sfârșit: la presiunea USR și a societății civile, președintele ICR a semnat revocarea Catincăi Nistor din funcția de director la ICR Londra.

Trebuie să acționeze mai departe: să transparentizeze deciziile instituției, să revoce și celelalte numiri dezastruoase și apoi să își dea și el demisia: a ruinat o instituție. ICR poate avea un viitor mai bun, dacă va fi condus de către profesioniști”.

Catinca Maria Nistor a fost revocată din funcția de director al Institutului Cultural Român din Londra, în contextul în care instituția a organizat un spectacol controversat de 1 martie.

În fața românilor din diaspora, șefa instituției, Catinca Maria Nistor, a cântat o melodie din folclorul românesc, iar după mai multe piese semnate de Bach și Gheorghe Zamfir, artistul Andrei Cavassi a interpretat la violoncel și o manea.

Comunitatea românilor din Londra și-a arătat nemulțumirea față de momentele artistice, mai ales că anul acesta ICR nu a organizat niciun eveniment de Ziua Culturii sau Ziua lui Brâncuși.

Numită fără concurs în funcția de director al Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Maria Nistor fost în mijlocul mai multor controverse.

Continuarea în G4Media.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Institutul Cultural Român Londra)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un milion de euro din bani publici pentru o statuie a lui Mihai Viteazul, la Zalău

Un milion de euro din bani publici pentru o...

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A 9-a ediție Karpatia Horse Show, pe Domeniul Cantacuzino. Programul evenimentului

Karpatia Horse Show este un eveniment hipic internațional care...

Violeta Alexandru: „PNL și PSD se critică de fațadă, joacă teatru” | Interviu Aktual24

Violeta Alexandru, proaspăt membru al USR, spune că un...