Căutarea și recuperarea unui pilot catapultat. Instruire a Escadrilei 572 Elicoptere, desfășurată în comun cu militarii canadieni de la Air Task Force

Data:

La jumătatea lunii septembrie, militarii Escadrilei 572 Elicoptere au desfășurat un exercițiu de alarmare de tip S.A.R. (Search and Rescue) împreună cu partenerii din cadrul Forțelor Aeriene Canadiene din detașamentul Air Task Force, dislocat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru executarea serviciului de Poliție Aeriană Întărită.

Scenariul exercițiului a vizat căutarea și recuperarea unui pilot catapultat.
Secvențele de instruire s-au derulat cu procedurile standard de căutare în zona catapultării, identificarea pilotului, acordarea primului ajutor și transportarea acestuia la o unitate medicală.


”Exercițiile în comun asigură atât menținerea nivelului de pregătire pentru echipajul elicopterului și operatorii de căutare-salvare, cât și îmbunătățirea procedurilor prin lecții învățate și transfer de experiență între militarii români și partenerii canadieni”, explică MApN.

FOTO Narcisa Tuță, (ATF) Air Task Force Canada,

Citește și:Salariul minim brut crește în 2023, dar tot rămâne unul dintre cele mai mici din UE (presshub.ro)

FOTO Cărţi şi documente vechi, unele de 1.200 de ani, descoperite într-un turn al Bisericii Evanghelice din Mediaş (presshub.ro)Ambasada Ucrainei, reacție la declarațiile lui Andrei Marga (presshub.ro)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum și cât puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Dacă sunteți asigurați și aveți probleme de sănătate care...

Jurnalista Emilia Șercan: Demisia lui Sorin Cîmpeanu ar trebui urmată de retragerea prevederilor controversate din Legile Educației

Jurnalista Emilia Șercan afirmă în interviul pentru Europa Liberă că acest moment al demisiei lui Sorin Cîmpeanu ar trebui folosit de clasa politică și de președintele Klaus Iohannis, creatorul proiectului „România Educată”, drept unul de reașezare a criteriilor de integritate și competență într-o funcție publică.

CLASIC_#LaServaPadronaRocks

Nu știu dacă e prima operă pusă în scenă...