Caz năucitor: spune că a făcut tumoare pe creier la Aeroportul Iași, iar instanța a obligat Armata să-i plătească operația

Data:

Luna trecută, un militar din Iași a învins Ministerul Apărării Naționale la Tribunal într-o speță mai puțin obișnuită. Mitică C. a demonstrat că refuzul angajatorului de a-i plăti operația la creier este ilegal și că a existat o legătură între boala sa și munca de pază pe care a prestat-o la Aeroportul Iași, locul unde există un grad mare de poluare fonică.

Militarul trebuie să primească de la Armată suma de 28.000 de lei reprezentând contravaloarea operației, dar procesul nu este finalizat: ministerul a depus apel.

Militarii, fără echipament de protecție

În acțiunea depusă, anul trecut, la Tribunalul Iași, Mitică C., militar cu vechime în Armată Română, a povestit că a fost expus poluării fonice în calitate de angajat la două unități militare unde și-a desfășurat activitatea.

Prima a fost Institutul de Infanterie, Grăniceri și Chimie „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, „constând în executarea tragerilor de luptă cu armamentul din dotare, fără a beneficia de echipamentul de protecție care să se protejeze de zgomotul armamentului”.

A doua, în calitate de ajutor comandant pluton și comandant de pază la Aeroportul Iași, angajat fiind al Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”. La Aeroportul ieșean, el trebuia să asigure inclusiv protecția pasagerilor la platforma de îmbarcare-debarcare, loc unde, din nou, a fost expus la o puternică poluare fonică produsă de motoarele aeronavelor.

Citește articolul integral în Reporteris

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Războiul designerilor români după moartea fostei regine a Angliei. Cătălin Botezatu versus Andreea Tincu

A trecut o săptămână de la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, moment care a marcat şi încheierea celor zece zile de doliu în Marea Britanie. 

EXCLUSIV. Întreaga povestea a unei descoperiri care a făcut senzație. Vechile cărți din Mediaș

La mijlocul lunii septembrie, un mesaj postat pe rețelele...

PILOȘII 2022. Zeci de angajări pe salarii grase în ultimul val din Primăria Iași

Nașul și fina, de mână în Primăria Iași. Gabriel Harabagiu, fost viceprimar, va reveni din octombrie într-o funcție de șef serviciu retribuită cu 14.025 lei (brut).

Rețeta prin care se pot elimina concurenții pentru a câștiga BMW-urile prietenului lui Iohannis

Președintele USR, Cătălin Drulă, a explicat marți cum se...