Cazierul judiciar va fi eliberat online începând cu 1 februarie

Data:

Cazierul judiciar va fi eliberat online începând de la 1 februarie, a anunțat marți ministrul Digitalizării Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja a vorbit despre platforma de interoperabilitate, parte a cloud-ului guvernamental, despre care a spus că, cu ajutorul ei, românii nu vor mai fi puși pe drumuri, li se va solicita o informație o singură dată.

„Nu vor mai trebui să se ducă pentru înmatricularea unui autovehicul la 3-4 instituții, se vor duce într-un singur loc și își vor rezolva problema sau chiar își vor rezolva problema de acasă, așa cum se întâmplă acum cu aplicația mobilă ghiseul.ro, unde pot să își plătească în câteva click-uri taxele și impozitele locale, obligațiile la ANAF, amenzi, taxe de înscriere la diverse universități. Și așa cum se va întâmpla începând de mâine cu celebrul cazier judiciar. Va fi disponibil online”, a precizat el.

Cazierul judiciar nu se va elibera direct din ghiseul.ro, ci din ghiseul.ro vom merge în hub-ul de servicii al Ministerului de Interne, de unde va putea fi eliberat, a spus el.

Dragoş Tohănean, vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), spunea anterior că platforma Ghişeul.ro ar putea integra noi soluţii, precum eliberarea cazierului judiciar, servicii de open banking, plata rovinietei sau a anumitor taxe din zona auto.

Reamintim că săptămâna trecută ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat aplicația pentru mobil Ghiseul.ro, la mai bine de un an jumătate de la anunțarea inițiativei.

Autoritățile transmit că se pot plăti peste 4000 de tipuri de servicii publice, taxe si impozite, scrie Economedia.

Aceasta poate fi descărcată:

AICI – Google Play

AICI – App Store

Ghiseul.ro are peste 1,5 milioane de utilizatori.

Sursa foto: Pexels

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...