Cazul celor 72 de concedieri de la Socola. Decizia instanței | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Cazul celor 72 de concedieri de la Socola. Decizia instanței a fost de partea angajaților, aceștia fiind reîncadrați, cu plata salariilor pentru perioada nelucrată.

Cu tot cu dări, suma totală este colosală, peste 9 milioane de lei, echivalentul a aproape 2 milioane de euro. În septembrie, e ultima tranșă din net, însă Institutul va mai avea de achitat și impozitele aferente.

Povestea este absolut aiuritoare: acești salariați au fost puși pe liber la câteva săptămâni de la angajare, DNA a intrat pe fir, dar n-a concluzionat nimic, Institutul s-a dat singur în judecată, toată panarama durează din 2019.

Citește și: Cei mai bolnavi angajați din județele României

Culmea absurdului: juristul Corneliu Prepeliță, unul dintre cei care și-au pus semnătura pe încetarea contractelor, a fost concediat la rândul său.

I s-a reproșat că ar fi absentat la termenele de judecată în instanţă fix la procesele în care angajații concediați contestaseră măsură.

Recent, Prepeliță a fost și el reangajat. Bonus: acum e director interimar la Spitalul Județean din Botoșani.

La stat toți încasează, nimeni nu plătește

În această lună, Institutul de Psihiatrie „Socola” va plăti celor 72 de asistente și infirmiere ultima tranșă a drepturilor bănești aferente perioadei dintre momentul încetării contractului și cel al reintegrării. 

„A fost un efort financiar extraordinar pentru Institut”, a declarat Cristina Dobre, managerul actual al unității medicale.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Deoarece deciziile instanțelor nu au fost puse în aplicare pe măsură ce oamenii au câștigat, aceștia s-au adresat unui executor judecătoresc. 

„Așa s-a ajuns ca toată suma de 2 milioane de euro să fie plătită o singură dată. Am expus speța judecătorilor și am solicitat plata în tranșe.

Am obținut în instanță plata eșalonată, ni s-au aprobat 8 luni. Acum, în septembrie, e ultima tranșă din net. Mai rămân contribuțiile către stat”, a explicat o sursă internă, sub rezerva anonimatului.

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...