5 ani de mușamalizare: bebelușii mor în maternități, statul ascunde crimele și vine prescrierea

Data:

În urmă cu 5 ani, două familii și-au pierdut copiii nou-născuți la Secția de Neonatologie a Spitalului „Cuza Vodă”. Una dintre familii a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătorie împotriva unității medicale, considerând că bebelușul, care a fost născut prematur, dar fără bacteria care l-a ucis în sânge, a fost infectat în ATI.

Au trecut aproape 5 ani de când a fost deschis dosarul și acesta este în același stadiu: se așteaptă o expertiză medico-legală de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, care să precizeze dacă infectarea cu Klebsiella a condus la deces.

„Spun din  memorie, sper să nu greșesc, dar există un termen minim pentru prescrierea acestui dosar”, spune avocata familiei, Ioana Gherghe. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași precizează termenul: 8 ani de la comiterea faptei. Dacă peste încă 3 ani nu există condamnări definitive în instanță, cazul se închide și spitalul scapă neatins.

Citește și: Șmecheria prin care comisia de la UBB Cluj i-a protejat pe Bode și lucrarea lui de doctorat

Pentru că statul nu-și asumă niciodată vina în astfel de situații, a fost posibil ca istoria să se repete: în septembrie, patru nou-născuți – după declarațiile părinților, și doar unul după cele ale medicilor au fost infectați intraspitalicesc și au murit în Spitalul Județean Cluj.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Infiltrații cu apă în săli de operație ale Spitalului Județean din Târgu Jiu | Oltenia Live

Marți seara au fost observate infiltrații cu apă în...

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...