Cazul Felecanu. Cum a încercat avocatul acuzat de crimă să scape basma curată | Ziarul de Iași

Data:

Cazul Felecanu. Cum a încercat avocatul acuzat de crimă să scape basma curată. Sebastian Felecanu a negat acuzațiile aduse la adresa sa.

Patru avocați nu au reușit să-l scoată basma curată pe avocatul acuzat că și-a ucis iubita însărcinată. Apărarea a încercat să acrediteze ipoteza unei sinucideri, punând sub semnul întrebării, punct cu punct, concluziile anchetatorilor.

Strategia nu a funcționat, iar inculpatul mai mult și-a încurcat apărătorii decât să-i ajute.

Caracterul avocatului avea să cântărească greu în decizia finală a judecătorilor, care au subliniat în mai multe rânduri cinismul manifestat de acesta.

Nu a primit pedeapsa maximă

Puțin a lipsit ca magistrații Curții de Apel să nu aplice pedeapsa maximă. Au renunțat totuși să se pronunțe pentru închisoarea pe viață, date fiind circumstanțele crimei.

Concluzia amară a judecătorilor a fost că moartea Monicăi Cioată ar fi putut să nu aibă loc.

Monica Cioată și Sebastian Felecanu se cunoscuseră în 2019, când tânăra de 24 de ani a apelat la avocatul mult mai experimentat pentru a se înscrie la el ca stagiară. Felecanu, pe atunci în vîrstă de 37 de ani, a acceptat.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Cristian Seidler: Este nevoie de restabilirea unor mecanisme democratice interne

În primăvara anului următor, relația profesională se transformase într-una personală. Felecanu, care era căsătorit din 2008 și avea și un copil de 10 ani, divorțase de soția sa.

Relația dintre avocat și stagiară era cunoscută doar de apropiați

Inițial, fusese un divorț formal, pentru ca soția să poată contracta un credit, dar în februarie 2020 despărțirea celor doi devenise efectivă. La scurt timp, a început relația dintre Felecanu și Cioată.

Tânăra și-a ascuns relația față de familie, probabil pentru a nu i se reproșa faptul că se „încurcase” cu un bărbat mult mai în vârstă, divorțat și cu un copil.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Elena Lasconi: Auditul membrilor este imperativ

Natura relației dintre avocat și stagiara sa era cunoscută doar de apropiați. De la bun început, relația dintre Felecanu și Cioată a fost una tumultoasă.

Femeia avea un temperament vulcanic, după cum aveau să noteze ulterior judecătorii, și se temea de posibila infidelitate a bărbatului.

La rândul său, Felecanu avea o fire colerică. În timpul procesului, fosta sa soție avea să spună că fusese bătută inclusiv în timpul sarcinii.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related