Preţurile asigurărilor au explodat. Poliţa este reînnoită anual şi este obligatorie pentru a putea intra în contract cu Casa de Sănătate.
Până în trecut a fost, de principiu, o formalitate, cu excepţia unităţilor medicale ce au pierdut procese pentru malpraxis sau pe alte speţe şi erau considerate de risc extrem. Acum, preţurile sunt şi de 5 ori mai mari.
Dar ieşirea EUROINS de pe piaţă şi ameninţarea unor procese cu miză ridicată în caz de eroare medicală a schimbat piaţa: asiguratorii sunt mai precauţi şi poliţele mai scumpe.
Este cazul acum la Spitalul Judeţean Mavromati, în Botoşani, unde familia Alexandrei, gravida care a murit cu dureri groaznice aşteptând un chiuretaj care nu a mai fost efectuat, plănuieşte să ceară despăgubiri materiale de peste 7 milioane de euro. Iar, aşa cum a arătat Libertatea, unitatea medicală avea asigurare de la Euroins atunci când Alexandra a murit în spital.
Citește și: Prefectul de Olt a intrat cu maşina Prefecturii pe contrasens, dar spune că nu poate fi amendat – VIDEO
IRO a avut 7 ani poliţă de la EUROINS
Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie din Iaşi, spune că poliţele de asigurare sunt uşor de încheiat, dar sumele oferite de asiguratori sunt foarte mici.
Aceasta a oferit exemplul propriu: timp de şapte ani, IRO a avut asigurare de malpraxis încheiată cu EUROINS. Plăteau aproximativ 2.000 de euro / an şi erau asiguraţi pentru aproximativ 500.000 de euro / eveniment. Însă ieşirea EUROINS de pe piaţă i-a determinat să caute un alt asigurator: iar preţul a sărit.
Spitalul de Copii figurează deja cu risc crescut: a plătit 200.000 de euro daune
La Spitalul de Copii din Iaşi problemele sunt mai mari şi sunt caracteristice unităţilor medicale cu unităţi de primire a urgenţelor. Aceştia figurează în bazele de date cu mai multe procese, fiind obligaţi să meargă în instanţă să îşi recupereze anumite cheltuieli în cazul accidentelor provocate de persoane aflate în stare de ebrietate, spre exemplu.
De aceea asiguratorii găsesc mult mai multe procese cu Pediatria ieşeană pe portal când caută şi, explică Alina Belu, managerul unităţii, sunt şi mai reticenţi.
Continuare în Ziarul de Iași!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: monitorulbt.ro)
Nu mai bine are Fi sa fie dati afara din sistem cei care gresesc si omoara?Administrativ.Nu, nu sepoate ca sunt protejati ca functionari public,prin lege, unic in lume probabil. Si sa raspunda direct apoi, nu statul?Sunt zeci de Mii de doctori rezidenti care nu au post ,odata ce au terminat rezidentiatul, deci sunt simplu de inlocuit..Sau tocmai asta e politica ,omorati i pe cei bolnavi, cu ajutorul unor bolnavi psihic, megalomani si atotputernici.Evitati pe cei ce trateaza gresit.De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Mitrica!Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr.,fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial,super rapid de catre cardiolog Dna Dr Ana Maria Mitrica cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort . viata..Ulterior a suferit infarct Evitati pentru a avea mai multe sanse la viata
De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Serban . !Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr, fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial, rapid de catre cardiolog Dna Dr Ana maria Serban, cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort.Cateva saptamani mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana maria Serban cardiologie nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns, Amabila,afabila, insa diagnostic gresit,pe bani multi.Nu respecta pacientul, intrat cu aproape o ora intarziere fata de ora programarii.Evitati daca daca doriti sa aveti mai multe sanse la viata