Cazul numirilor ilegale de la Apele Române și decizia Curții de Apel. Un ospătar PNL-ist a fost pus șef | Reporter de Iași

Data:

Cazul numirilor ilegale de la Apele Române și decizia Curții de Apel. Un ospătar PNL-ist a fost pus șef al Sistemului Hidrotehnic Independent Paşcani, structură-cheie din cadrul Apelor Române.

Prin decizie definitivă, Curtea de Apel Bacău a desființat, ieri, o sentință de anul trecut prin care era scoasă basma curată o rețea de numire în funcții, la Apele Române, a unor sinecuriști din PNL.

Completul de judecată a dipus rejudecarea cazului la prima instanță.

Unul dintre beneficiari a fost Marius Rîznic, un vocal susținător al liberalilor, de profesie ospătar, cocoțat de Partidul Național Liberal drept șef al Sistemului Hidrotehnic Independent Paşcani, structură-cheie din cadrul Apelor Române.

Citește și: Continuă consultările premierului pe tema prezidențialelor. Propunerile primite din partea partidelor

Dosarul a fost rejudecat

Prin decizia Curții de Apel Bacău, completul de judecată a dispus rejudecarea dosarului la prima instanţă, adică Tribunalul Bacău. 

  • „(…) admite apelurile formulate de D.N.A. – Serviciul Teritorial Bacău şi apelanţii – inculpaţi Nechita Mihai Marius şi Tănase Ioan împotriva sentinţei penale nr. 293/D din 27.11.2023 pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 3845/110/2021.
  • Desfiinţează în întregime sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare Tribunalului Bacău. Menţine actele procedurale efectuate în cauză până la termenul din data de 26.10.2023 inclusiv”, se arată în minuta publicată pe portalul instanțelor, potrivit Reporter de Iași.

Procurorul de caz a incriminat două cazuri de numire în mod ilegal

În noiembrie 2023, judecătoarea Daniela Rusu decisese achitarea tuturor celor trei inculpați din dosar pe motiv că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Citește și: Vila lui Iohannis din Aviatorilor va putea fi renovată cu bani de la buget, prevede o ordonanță de urgență a lui Marcel Ciolacu

În rechizitoriul întocmit de Direcția Națională Anticorupție Bacău la sfârșitul lui 2021, procurorul de caz a incriminat două cazuri de numire în mod ilegal, în funcții de conducere la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret, parte a Administrației Naționale Apele Române.

Beneficiari: liberali propulsați pe linie de partid, Apele Române fiind atunci subordonată Ministerului Mediului condus de liberalul Costel Alexe.

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un expert în Științele Educației explică rezultatele de la Evaluarea Națională | Express de Banat

Un expert în Științele Educației explică rezultatele de la...

A început Festivalul „Căluşul Românesc” | Reporter24

A început Festivalul „Căluşul Românesc”, ediția cu numărul 24....

Terminalul T4 al Aeroportului Iași are spațiile comerciale goale. Care este motivul | Ziarul de Iași

Terminalul T4 al Aeroportului Iași are spațiile comerciale goale....