Cazul pensionarului din Iași ucis de un panou publicitar: niciun vinovat | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Cazul pensionarului din Iași ucis de un panou publicitar smuls de vânt a primit soluția din partea justiției, după aproape 8 ani.

De această dată, mortul nu a fost găsit vinovat, dar nimeni nu va plăti pentru moartea lui. Unul dintre inculpați a murit și el între timp. Pentru al doilea, a intervenit prescripția răspunderii penale. Sentința nu este definitivă, dar apelul este inutil.

În toamna anului 2016, o firmă a avut nevoie de montarea unui cub publicitar cu patru fețe de expunere a 3×3 metri. A luat legătura cu două firme cu care mai lucrase anterior. SC Debut SRL, administrată de Ioan Durbaca, a confecționat structura metalică a cubului, care a fost montat de SC RDB Company, firmă administrată de Dumitru Rusu, în fața hotelului Indiana din Târgu Cucu. Nimeni nu a observat în momentul respectiv că fețele cubului nu aveau practicate fante pentru trecerea vântului, deși suprafața de 3×3,2 metri a unei fețe o făcea să se comporte ca o velă. Greșeala avea să coste viața unui om nevinovat.

Citește și: Nicu Ștefănuță a fost ales Vicepreședinte al Parlamentului European

Cubul a fost montat la sfârșitul lunii octombrie. După aproximativ o săptămână însă, beneficiarul a solicitat mutarea cubului, nefiind mulțumit de expunerea din zona Târgu Cucu. Solicitarea clientului a fost ascultată, iar cubul a fost mutat de RDB Company în fața complexului comercial Moldova, pe Anastasie Panu, deși nu fusese eliberat un aviz de amplasare. Cubul a fost ancorat cu un bloc de beton, de care erau legate cu sfoară cele patru picioare metalice.

O nouă greșeală fusese comisă: sfoara intra în contact cu muchiile metalice ale blocului de ancorare. Dacă ar fi fost folosit un cablu metalic, poate nu s-ar fi întâmplat nimic. Dar mișcarea cubului de către vânt, amplificată de lipsa fantelor de vântuire, provoca frecarea frânghiei de muchii, cordelina fiind treptat secționată.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Alexandru Stermin: prima dată am „ucis” ursul și apoi am ucis-o pe Diana

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...