Cazul Rancea: Cum a fost amorsată “bomba”. Detalii despre afacerile incriminate

Două instituţii ale statului au efectuat controale la Opera din Bucureşti şi la cea din Iaşi, conduse pe rând de Beatrice Rancea. Neregulile găsite de minister sau de Curtea de Conturi, multe de natură penală, au fost înaintate către Parchet.

Ancheta judiciară la Opera Naţională Română Iaşi a debutat exploziv. 11 persoane implicate au fost puse sub control judiciar, în condiţiile în care au fost 14 mandate de aducere. Printre ele, şi directoarea Beatrice Rancea, considerată de către anchetatori “capul grupării infracţionale”. Faptele presupus a fi comise sunt delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură oficială şi uz de fals.

Dar de de unde a pornit ancheta! De la două plângeri penale, una venită din partea Ministerului Culturii în urma controlului efectuat la începutul verii trecute şi alta de la Opera Naţională Română Bucureşti, instituţie pe care Beatrice Rancea a păstorit-o între anii 2016-2017 şi unde ar fi lăsat o gaură “de milioane”.

În acest moment, cel puţin Beatrice Rancea, dar şi Iulia Solomon secretarul ONRI, cât şi Aligheri Iaţâc, şef partidă ONRI, nu mai au dreptul la semnătură şi, potrivit legislaţiei, nu mai au dreptul să îşi exercite meseria în care au comis fapta. Vizavi de situaţia lui Beatrice Rancea, reprezentanţi din staful Ministerului Culturii au afirmat că în acest moment se aşteaptă ordonanţa oficială DIICOT cu privire la măsura controlului judiciar. Potrivit legislaţiei, aceasta implică suspendarea din funcţie a lui Beatrice Rancea cel puţin pe perioada controlului judiciar. Dar şi Beatrice Rancea are dreptul să conteste măsura dispusă în cazul său. Chiar dacă s-ar ajunge la revocarea măsurii, ancheta DIICOT va merge mai departe, şi probabil dosarul va ajunge în instanţă.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Bugetarii Galațiului dau cei mai mulţi bani la stat. Salarii mari, taxe și impozite pe măsură

Nu e un secret pentru nimeni că salariile din sectorul bugetar sunt cu mult mai mari decât cele din sectorul privat.

SURSE. Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea

Comisia de specialitate din Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieșirea mai devreme din închisoare a lui Liviu Dragnea, au declarat pentru G4Media.ro...

Iohannis: ”În această seară cred că vom avea ceremonia de învestire pentru un nou ministru al Sănătăţii”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este nevoie de reformă în domeniul Sănătăţii şi trebuie intervenit pentru a face spitalele mai performante şi...