Cazul Vicol și cum poate eșua țara

Data:

spot_img

Primul ministru încearcă să se delimiteze de amicii săi de la Nordis arestați ieri preventiv: fosta deputată PSD Laura Vicol, șefă a comisiei juridice, și soțul ei.

Credibilitatea lui Marcel Ciolacu se prăbușește, în vreme ce țara e tot mai greu de redresat.

Întregul scandal arată nu doar ascensiunea fostei avocate Vicol, cunoscută pentru conexiunile din lumea interlopă și apărarea clanului Cămătarilor, ci și complicitățile dintre vârfurile lumii politice și schemele frauduloase care pot funcționa cu acordul statului. Laura Vicol (49 de ani) este acuzată că, în calitate de șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, ar fi sprijinit un grup infracțional organizat.

Încă nu se cunosc toate derapajele, deși social-democrații susțin că au făcut un audit la Comisia Juridică a Camerei și că nu ar fi trecut pe acolo nicio lege care să favorizeze vreo companie. Totuși, încă de astă toamnă, liberalii s-au plâns că Vicol a blocat în Comisie mai multe proiecte care ținteau zona imobiliară.

Soțul ei, Vladimir Ciorbă, controla grupul de firme Nordis și, potrivit plângerilor făcute în instanță, 1500 de oameni au fost păgubiți, fiindcă apartamentele pe care le construia compania pe malul mării erau vândute de mai multe ori. Fiecare păgubit a plătit circa 100.000 de euro pentru apartamentul visat. Din analiza administratorului juridic rezultă că Nordis a strâns datorii de 146 de milioane de euro, în vreme ce procurorii susțin că grupul infracțional a încasat de la clienți 195 de milioane de euro.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Politica lui Trump și România: Ce facem cu sorosiștii? | Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Articolul precedent
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Profetul, AURul și tezaurul

Și totuși, când pare că n-ai de ales poți...

Antonescu, un candidat al sistemului PSD-PNL

Crin Antonescu este întruchiparea sistemului PSD-PNL, cel urât și...

Această ură care ne desparte

Ce mai rămăsese de folosit în spaţiul public pentru...

Ce fel de președinte ar fi Antonescu? Eurosceptic?

Antonescu a încercat să-i convingă pe social-democrați că e...