CCR a respins contestaţiile împotriva candidaturilor lui Geoană, Orban şi Ciolacu

Data:

spot_img

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, în urma unei ședințe care a avut loc sâmbătă seara, contestaţiile împotriva înregistrării candidaturilor lui Mircea Geoană, Ludovic Orban şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale.

“În ședința de la ora 21,00 din data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, a luat în dezbatere trei contestații împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională:

Cu unanimitate de voturi,

– A respins contestația formulată de  domnul Talpoș Ioan împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din anul 2024;

– A respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de  domnul Stan Valerian împotriva candidaturii domnului Ludovic Orban  la alegerile pentru Președintele României din anul 2024;

– A respins, ca inadmisibilă, contestația formulată de  Asociația Europeană pentru Opoziție Economică împotriva candidaturii domnului Ion-Marcel Ciolacu la alegerile pentru Președintele României din anul 2024”, a transmis CCR sâmbătă seara.

Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.

Potrivit CCR, argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Citește și: CCR a transmis oficial că a invalidat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Mircea Geoană și-a depus candidatura la sediul Biroului Electoral Central, 3 octombrie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related