Ce ar fi făcut „eroul” Ciolacu, în realitate, la Revoluție?. Premierul a avut un cu totul alt rol in timpul Revolutiei, la Buzau, decat cel pe care il pretinde in documentele din dosarul de revolutionar. Jurnalista Anca Simina de la Recorder, care a realizat o ampla ancheta despre modul in care Ciolacu a devenit revolutionar, a spus ce i-a relatat un martor.
„Unul dintre cei cu care am stat de vorba ne-a spus ca domnul Ciolacu aducea Pepsi si tigari de la chioscul de jos”, a relatat amuzata Anca Simina intr-o emisiune cu Cristian Tudor Popescu la Recorder Talks. „E foarte corect, caci domnul Ciolacu s-a lansat in afaceri, Revolutia i-a permis sa se afirme plenar. In sfarsit aflu si eu cu ce s-a ocupat domnul Ciolacu”, a completat CTP, la fel de amuzat.
„E un mare mister cu ce s-a ocupat domnul Ciolacu”, a continuat Anca Simina. Jurnalistii de la Recorder au dat publicitatii o ampla investigatie legata de dosarul de revolutionar al premierului PSD Marcel Ciolacu. Ei au descoperit numeroase inadvertente plus semnaturi false in documentele depuse de Ciolacu. Concluzia anchetei, fara a fi evidentiata ca atare, este ca Marcel Ciolacu este si el unul dintre impostorii care si-au atribuit merite false la Revolutie pentru a obtine certificatul de revolutionar.
Recorder a intrat in posesia declaratiei scrise de mana de Ciolacu in 1992, prin care a obtinut certificatul de revolutionar, si a discutat cu numerosi martori ai evenimentelor de atunci.
Citește și Viermi în mâncarea elevilor de la Școala de Poliție din Cluj-Napoca
Martorii relevanti nu-si amintesc sa-l fi vazut pe Ciolacu in locurile in care se laudat ca a fost in zilele Revolutiei. In plus, Ciolacu a recurs la presiuni asupra Secretariatul de Stat pentru Revolutionari dupa ce acesta i-a retras certificatul de revolutionar. Secretarul de stat Mihai Dodu a confirmat ca a fost sunat de seful lui, premierul Ciolacu.
Principalele pasaje din ancheta Recorder
Marcel Ciolacu, cel de acum trei decenii, isi sustine teza eroismului la Revolutie printr-o multitudine de neconcordante de timp si de loc. Rolul determinant pe care si-l atribuie in declaratii nu e confirmat nici de alti participanti, nici de fotografii, nici de documente relevante.
Premierul ofera informatii contradictorii cu privire la locul sau de munca din 1989, de unde sustine ca si-a inceput actiunile indreptate impotriva puterii comuniste: in dosarul sau de revolutionar sugereaza ca lucra la o intreprindere din Buzau, pe cand in CV-ul de prim-ministru in dreptul anilor 1988-1990 apare Intreprinderea Electronica din Bucuresti.
Mai multe aflați din publicația Aktual24.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Chiar l-ați crezut pe impostor că ar fi fost revoluționar?
Nu pot să cred că ați fost, atâția ani, atât de creduli.