miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCe argumente au adus contestatarii mandatului câştigat de Dominic Fritz

Ce argumente au adus contestatarii mandatului câştigat de Dominic Fritz

Tribunalul Timișoara judecă marți contestațiile față de alegerea lui Dominic Fritz ca primar al Timișoarei. Adrian Popescu, candidatul ALDE la primăria orașului, a depus un apel împotriva validării candidaturii lui Fritz, pe motiv că acesta nu ar avea domiciliul în Timișoara.

Astfel, liderul ALDE susține în contestația sa, publicată pe Facebook, că Dominic Fritz ar fi încălcat Legea 115 / 2015, invocând Articolul 4, care prevede că ”Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unității administrativ-teritoriale în care urmează să fie alese”.

Pe de altă parte, Articolul 5 al aceleiași legi permite să fie aleși și cetățenii UE care au și reședința în România, nu doar domiciliu: „Cetățenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reședința în România au dreptul de a alege și de a fi aleși în aceleași condiții ca și cetățenii români, cu îndeplinirea prevederilor prezentei legi”.

O altă contestație împotriva validării candidaturii lui Fritz, aproape identică, a fost depusă de fostul om de radio, Călin Petrescu, dar şi de Monica Lia Hărmănescu, cadru didactic la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară-USAMV Timișoara, membră PNL.

Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE