Ce au descoperit polițiștii argeșeni la testarea șoferilor cu aparatele Drugtest

Data:

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au continuat și în acest sfârșit de săptămână, activitățile preventive, dar și acțiunile de prevenire și combatere a consumului și deținerii de substanțe interzise.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au continuat activitățile având ca obiectiv depistarea atât a conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.

Șoferiță de 37 de ani, prinsă drogată la volan, pe DN7

Polițiștii rutieri argeșeni au efectuat la acest sfârșit de săptămână 8 testări cu aparatele Drugtest.
Astfel, în dimineața zilei de 15 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu, cu sprijinul polițiștilor Biroului Rutier Pitești, au depistat o femeie de 37 de ani, din Bragadiru, județul Ilfov, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Drăganu, în timp ce se afla sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

„Cea în cauză a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv, fapt pentru care cea în cauză a fost condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită”, precizează IPJ Argeș.

Amenzi de peste 4.600 de lei

În noaptea de 16 spre 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, au desfășurat o acțiune, pe raza municipiului Pitești, pentru prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise.

„Polițiștii au verificat două locații de pe raza municipiului Pitești, activitate în urma căreia au fost depistate două persoane, care dețineau asupra lor substanțe cristaline sub formă de pulbere, susceptibile a fi droguri.
Ca urmare a celor constatate, pachețelele cu substanțe au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal conform Legii 143/2000”, precizează IPJ Argeș.

De asemenea, la activități au participat și polițiști din cadrul Biroului Rutier Pitești și ai Serviciului Rutier Argeș. Ca urmare a abaterilor la regimul rutier, polițiștii au aplicat opt sancțiuni cotravenționale, în valoare totală de 4.640 de lei.

Pericolului reprezentat de consumul de alcool sau de substanțe cu efect psihoactiv, semnalizat de polițiști

Zilnic, polițiștii rutieri se află pe drumurile publice din județ, efectuând verificări în trafic, în vederea identificării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, folosind în acest sens aparatele RADAR, DrugTest și etilotest.

În acest context, polițiștii argeșeni atrag atenșia asupra pericolului reprezentat de consumul de alcool sau de substanțe cu efect psihoactiv, știută fiind influența negativă asupra sănătății, predispoziția spre un compotament reprobabil, dar mai ales implicațiile legale pentru conducătorii auto și nu numai.

Foto: Facebook Poliția Română

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Profesorul Papahagi, despre George Simion și Claudiu Târziu: „Sau se îmbracă excesiv de pompos, ca să arate că ei sunt domni, sau se îmbracă precum țăranii, ca...

Adrian Papahagi, profesor la Facultatea de Litere a Universitățîi „Babeș‑Bolyai” din Cluj și director al Centrului de Istoria Cărții și a Textelor...

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de fals în înscrisuri oficiale și înșelăciune, în Turda

Polițiștii din Turda au efectuat joi 5 percheziție domiciliare,...