Ce au în comun Donald Trump și Elon Musk | Universul.net

Data:

spot_img

Ce au în comun Donald Trump și Elon Musk? Amândoi vor să distrugă concurența Tesla, notează The Economist.

Aducerea în siguranță acasă a unei uriașe rachete, de la marginea spațiului este destul de impresionantă, dar succesul lui Elon Musk în a îndrepta industria auto americană, cunoscută pentru inerția sa, către o direcție nouă rămâne una dintre cele mai impresionante realizări ale sale. Considerând că tranziția spre energia sustenabilă este esențială pentru umanitate, Musk și-a propus să facă din Tesla „un far călăuzitor” care să determine alți producători auto să-și electrifice mașinile cu ani înainte de momentul la care în mod normal s-ar fi apucat de asta. Strategia a început să funcționeze aproape imediat. În 2009, la un an după ce Tesla a livrat primul său model de serie, Roadster, Bob Lutz, vicepreședinte la General Motors și un adept al electrificării, a numit Tesla „ranga care a ajutat la destrămarea blocajului”.

Unul dintre aspectele derutante ale devotamentului lui Musk față de alegerea lui Donald Trump este că fostul președinte consideră această realizare o greșeală istorică. „Mașinile electrice pur și simplu nu vor funcționa”, a spus Trump la Detroit Economic Club, pe 10 octombrie. „Întreaga industrie va ajunge în China pentru a produce aceste mașini și camioane electrice. Industria auto va deveni inexistentă”.

Citește și: România, în fruntea statisticilor de trafic de persoane. Apelul Platformei PROTECT de Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane

Ce spune Trump despre industria auto

Pentru a fi corecți, Trump spune uneori lucruri pe care nu le gândește. („Este campionul mondial al prostiilor”, a observat Musk odată într-o discuție cu biograful său, Walter Isaacson.) Și uneori, ceea ce spune Trump nu are prea mare însemnătate. („Pare cam nebun”, a spus Musk după ce l-a întâlnit pe Trump în 2016.) Aceste aparente deficiențe – care, așa cum Trump a dovedit din plin în ultimii opt ani, sunt de fapt unele dintre punctele lui forte – tind să iasă în evidență atunci când vorbește despre industria auto.

„Când am preluat funcția, după victoria noastră din 2016, industria auto din Michigan era în genunchi, cerând ajutor, abia respirând”, a spus Trump la Economic Club. „Totul era distrus”. De fapt, „cei trei mari” producători auto au avut un an record în 2016, cu vânzări record de 17,5 milioane de vehicule în America. În același discurs, Trump a avertizat că, fără el la putere, industria a fost din nou „în pragul falimentului”, iar muncitorii au trăiat un „coșmar”. De fapt, cei trei mari fac plăți record de împărțire a profitului către muncitorii plătiți la oră. (Pe frontul absurdităților, el a descris cum a privit aterizarea propulsoarelor de rachetă ale lui Musk: „Coborau foarte încet, aterizând pe o plută în mijlocul oceanului undeva, cu un cerc. Bum. Mi-a amintit de cercurile lui Biden, nu? Avea opt cercuri și nici măcar nu le putea umple. Dar apoi am auzit că ne-a învins cu votul popular”.)

Continuarea, în Universul.net

Citește și: Profesoară de religie din Constanța, acuzată că a dispărut cu banii dați de elevi pentru o tabăra școlară | Ordinea.Ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Optsprezece soldați nord-coreeni au dezertat de pe linia frontului rus, la granița cu Ucraina | Aktual24

Optsprezece soldați nord-coreeni au dezertat de pe linia frontului...

Omenirea perturbă pentru prima dată ciclul natural al apei, avertizează experții | Aktual24

Omenirea perturbă ciclul natural al apei, ceea ce ar...

Rusia vrea să transforme submarinele nucleare pentru a exporta gaze în Asia | Aktual24

Rusia vrea să transforme submarinele nucleare pentru a exporta...

Yahya Sinwar, liderul Hamas, a fost ucis. Israelul îl consideră creierul evenimentelor din 7 octombrie 2023

Israelul l-a ucis pe liderul Hamas şi creierul atacurilor...