Ce averi afișează polițiștii locali care luau șpăgi de la patronii de cluburi și terase

Data:

Ce averi afișează polițiștii locali care luau șpăgi de la patronii de cluburi și terase: excursii exotice, mașini scumpe și afaceri în familie.

Este cazul Florentinei Iordache, prinsă de DNA după ce ar fi cerut și primit mii de euro mită pentru a proteja comercianții în neregulă din Sectorul 1.

Florentina Iordache, polițist local în Sectorul 1 care lua șpăgi de la comercianții din sector prezintă o viață de lux pe rețelele de socializare.

Pe lângă salariul de polițist local cu atribuții de control, Iordache deține și o firmă care se ocupă de comerțul cu amănuntul.

Societatea Florys Comerce & Service este administrată de nora ei.

Alte trei firme ale polițistei au fost radiate, afacerile cele mai prospere fiind derulate de fiul acesteia, Bogdan Alexandru Zdarca, printr-o societate înființată în timpul pandemia Covid-19, Zet Medical Distribution.

Citește și: CSM nu respectă propriul regulament și ascunde structura votului în plen

Ce averi afișează polițiștii locali

Ca fotografie de copertă, Florentina Iordache (52 ani) are o poză cu un presupus citat din Donald Trump. „Fii atent pe cine calci când urci, că vei întâlni aceiași oameni la coborâre”.

Ce averi afișează polițiștii locali care luau șpăgi de la patronii de cluburi și terase. Florentina Iordache se poza în locuri scumpe
Ce averi afișează polițiștii locali care luau șpăgi de la patronii de cluburi și terase. Florentina Iordache se poza în locuri scumpe

În ultimul an calendaristic, aceasta a postat mai multe zeci de fotografii din întreaga lume. Ierusalim, Insula Capri, Roma, Florența, Marsilia, Palma de Malorca, Cipru, Grecia etc.

Ca avere, polițista deține trei apartamente în Otopeni de câte 100 și 120 metri pătrați, un autoturism Mercedes din 2020, are 50.000 de lei în conturi și un salariu de polițist local de 58.000 de lei/an, adică 4.800 de lei/lună.

Citește și: Procuror trimis în judecată după ce a violat o fată de 15 ani

Protecție contra mită

Alți doi colegi ai lui Iordache au fost reținuți de DNA. Este vorba de Dragoș George Voinea, șef al Compartimentului de control al activităților comerciale din cadrul Poliției locale Sector 1.

Voinea are un apartament moștenit în București, un autoturism din 2007, datorii la bancă de 46.000 de lei și un salariu de 68.000 de lei/an.

Marina Roxana Avram, a treia polițistă reținută, are un BMW din 2009, datorii de 145.000 de lei și un salariu de 52.000 de lei.

Potrivit DNA, în perioada 2023 – 2024, în contextul efectuării unor controale la mai multe societăți comerciale cu puncte de lucru în Sectorul 1 al Capitalei, cei trei polițiști ar fi pretins de la reprezentanții acestora sume de bani cuprinse între 2.500 de euro și 14.000 de euro (în total 26.500 de euro) și ar fi primit de la aceștia, în total, sumele de 18.000 de euro și 2.500 de lei.

Confiscări parțiale

Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de inculpați pentru a confisca o sumă de bani inferioară celei realizate ilicit de una dintre societățile controlate (s-ar fi dispus confiscarea doar a sumei de 214.708 de lei, nicidecum a încasărilor totale – aproximativ 1.353.000 de lei), pentru a aplica rapid sancțiuni contravenționale astfel încât societatea controlată să nu acumuleze încasări prea mari în perioada suspendării activității, iar sumele obținute ilicit de societate, în perioada suspendării, să fie confiscate doar parțial și pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale pentru lipsă autorizație de funcționare.

În ianuarie 2023, polițistele Avram și Iordache ar fi pretins și primit de la un om de afaceri (cercetat într-un dosar penal pe linie de disciplină în construcții) suma de 6.000 de euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unui lucrător de poliție din cadrul Secției 1 Poliție și că, printr-un intermediar, îl va determina pe acesta să dispună în cauza respectivă o soluție favorabilă omului de afaceri.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. doua idei, se pare ca DNA-ul a primit ordin sa loveasca si in politisti si in magistrati, probabil pentru show-l necesar la alegeri, sa vada populatia ca ” noi taiem in carne vie”, s.a.m.d. , si doi) pana la urma nu pot exista functionari corupti, daca nu exista ofertantii, corupatorii, nu stiu cum este legea, insa si acestia ar trebui pusi la racoare, desigur daca nu fac denunt cat mai repede, pentru a se constitui un flagrant, si iarasi desigur, daca functionarul respectiv a cerut banii sau alte valori…Iar aceasta pentru ca multi primitori de spagi, s-ar putea sa nu se fi gandit la asa ceva, insa cand li se face oferta, pur si simplu cedeaza….Problema este si mai mare, totul depinde de prima persoana in stat cat si de anturajul imediat, iar un pres-edinte, in prea multe tari(mai ales intr-o tara neocomunista), este prin definitie un individ corupt, asa ca toate ierarhiile subordonate, sunt la fel….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii de 70.000 euro. Interceptări DNA | Aktual24

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii...

Cunoscut afacerist bucureștean, prins în flagrant încasând 70.000 euro | Aktual24

Cunoscut afacerist bucureștean, prins în flagrant încasând 70.000 euro....

Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni

Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni....

Un cioban ales deputat este urmărit penal după ce a păscut oile în lucerna vecinului

Deputatul Ciprian Ciubuc, intrat în Parlament pe listele AUR,...