Ce companii concurează pentru contractul de construire a Spitalului Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

Data:

Constructorul Spitalului Regional de Urgență Iași ar putea fi desemnat până la finalul acestui an. Ofertele a șase asocieri au intrat în fază de evaluare.

Principalele țări din care provin ofertanții sunt România și Turcia. Dar, printre partenerii acestora se numără firme puternice din Germania, Israel, Italia, Serbia sau Ucraina, cu o vastă experiență în derularea unor proiecte majore de infrastructură.

Contractul are o valoare estimată la 1,8 miliarde lei, fiind vorba despre cea mai mare lucrare de acest tip din istoria postdecembristă a Iașului. În licitație sunt implicate peste 80 de firme, parte din cele șase asocieri care au depus oferte. La procedură participă și companii din Iași.

Citește și: A murit Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale

Asociere din România cu venituri de peste un miliard de euro

Unii dintre cei mai mari constructori români din țară și-au dat mâna și participă la licitația de la Iași, alături de un grup german. Liderul asocierii este Bog’Art (București), iar principalii parteneri sunt Construcții Erbașu (București), Con-A Operations (Sibiu), Concelex (București) și Conest (Iași). Verificările ZDI au revelat că cifra de afaceri cumulată pe anul 2023 a acestor constructori ajunge la 5,4 miliarde lei (peste un miliard de euro), în condițiile în care Construcții Erbașu a avut 2,3 miliarde lei, iar Concelex 1,2 miliarde lei. Companiile au fost și sunt implicate în proiecte majore de infrastructură la nivel național.

Din asociere fac parte, în total, 17 firme. Constructorii români au atras de partea lor grupul german Drager: în 2023, la nivel mondial, producătorul medical (tehnologie medicală și de protecție) a generat vânzări de 3,4 miliarde euro, conform site-ului oficial. Drager este o afacere de familie și se află la a cincea generație: compania germană a fost înființată în anul 1889. Nemții participă la licitație prin intermediul a două subsidiare (Austria și România).

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Incendiu de proporții pe un câmp de lângă Băicoi. Circulația a fost oprită pe DN1 VIDEO

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ziua Statelor Unite ale Americii, sărbătorită la Sibiu | Mesagerul de Sibiu

Ziua Statelor Unite ale Americii, sărbătorită la Sibiu prin...

Începe NEVERSEA 2024 | Ordinea.Ro

Începe NEVERSEA 2024. La ediția a șasea vor fi...

Relansarea licitației pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. Anunțul făcut de Emil Boc | Monitorul de Cluj

Relansarea licitației pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane. Anunțul...