Noutăți despre masteratul didactic. Ce condiții vor avea de îndeplinit profesorii

Data:

Proiectul Legii Învăţământului Superior, consultat de către „Ziarul de Iaşi”, promite o mai bună gestionare a conceptului de masterat didactic, ce devine cumva treaptă aproape obligatorie pentru cei care vor să predea la nivel liceal.

Conceptul de masterat didactic a devenit cunoscut în România după ce a fost introdus prin precedenta Lege a Educaţiei, din aprilie 2011, din timpul ministrului Daniel Funeriu. Practic, masteratul didactic vorbea despre faptul că pentru a putea preda în învăţământul preuniversitar liceal şi ulterior în cel universitar era necesară absolvirea unui program de masterat aparte.

Citește și: Presiuni asupra directorilor Transelectrica, pentru a afla cine a spus presei despre primele exorbitante de Crăciun

Implementarea a fost însă departe de a fi ideală: la 12 ani distanţă de la momentul intrării legii în vigoare de abia au fost lansate primele proiecte pilot de masterate-didactice la cele mai mari universităţi din ţară. Dacă Legea Învăţământului Superior va rămâne în aceeaşi formă, masteratul ca căpăta o importanţă mult mai mare şi este mai bine definit, deşi tot va fi nevoie de o metodologie concretă pentru a-l putea aplica.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Israelul a anulat ofensiva anunțată împotriva Iranului. Ce sfat a primit din partea SUA?

Israelul a anulat ofensiva anunțată împotriva Iranului. Ce sfat...

Noul oraș-magnet al României

Noul oraș-magnet al României se află în Banat, Timișoara...

Unii dintre cei mai spectaculoși dansatori de flamenco și de dans contemporan din lume vin la Iași

Unii dintre cei mai spectaculoși dansatori de flamenco și...

Descoperire revoluționară: superantibioticul

Descoperire revoluționară: superantibioticul sau medicamentul care poate ucide orice...