Ce condiționează construirea microhidrocentralei de pe Baleia, județul Huneodara | Gazeta de Dimineață

Data:

Ce condiționează construirea microhidrocentralei de pe Baleia, județul Huneodara. Aceasta depinde nu numai de fondurile pe care le va avea Complexul Energetic Valea Jiului, ci și de recumpărarea barajului de la Complexul Energetic Hunedoara.

Construcția masivă de beton care ar putea asigura producerea energiei cu ajutorul apei în cadrul Complexului Energetic Valea Jiului, odată cu sistarea exploatării huilei, e abandonată între munți.

De aici s-a furat în ultimii ani tot ceea ce a putut fi valorificat. Fier vechi sau cabluri de cupru.

Citește și: Cum se schimbă educația în era digitală. Profesorul nu mai este singura sursă de informare | INTERVIU

Barajul de pe Pârâul Baleia nu a făcut parte dintre activele date în plată în toamna anului trecut, când părțile viabile ale CEH (Complexul Energetic Hunedoara) au fost trecute la Complexul Energetic Valea Jiului.

Barajul era neterminat și genera costuri

Statul ar trebui acum să dea zeci de milioane de lei pe o construcție realizată tot de el, pentru că administratorul judiciar al CEH (Complexul Energetic Hunedoara) nu va renunța la nimic pe gratis.

El a fost lăsat de cei de la… În momentul în care s-a făcut darea în plată fiecare director de subunitate a spus de ce are nevoie și de ce nu are nevoie.

Citește și: Vila lui Iohannis din Aviatorilor va putea fi renovată cu bani de la buget, prevede o ordonanță de urgență a lui Marcel Ciolacu

Barajul aparținea de termocentrală… era neterminat, genera costuri”, a declarat Cristian Roșu, cel care a fst administratorul special al CEH (Complexul Energetic Hunedoara), pe mandatul căruia s-a realizat darea în plată a societății.

Continuarea în Gazeta de Dimineață

Citește și: Guvernul României nu îndeplinește standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane. Raport al Departamentului de Stat al SUA

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: gddhd.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soluții pentru dezvoltare regională și rolul PNRR-ului | Moldova Economică

Soluții pentru dezvoltare regională și rolul PNRR-ului (Planul Național...

Noi schimbări ale e-TVA, anunțate de Marcel Boloș

Noi schimbări ale e-TVA au fost anunțate, joi, de...

România nu îndeplinește condițiile necesare pentru a trece la moneda euro

România nu îndeplinește condițiile necesare pentru a trece la...