Ce este tradingul? Ghid pentru începători

Data:

spot_img

Sursă foto: freepik

Și românii au început să prindă gustul plăcut și profitabil al investițiilor. Și românii au început să se educe financiar, conștienți fiind de posibilitatea de a obține un venit pasiv. Cu alte cuvinte, de posibilitatea de a face banii să lucreze pentru ei.

Dar unii o fac iresponsabil. Lasă emoțiile să le controleze deciziile, pierd sume importante și renunță pentru că se simt dezamăgiți. Dar sunt și alții care se educă suficient înainte de a investi, își controlează mai ușor emoțiile și reușesc pe termen lung să își depună în cont sume frumușele care le pot fi adevărate plase de siguranță în viață. Își permit o pensie frumoasă, o asigurare de studii pentru copii, o asigurare de viață și multe alte beneficii. Dar cum reușesc aceștia?

Aflăm în continuare, unde descriem traseul unui începător în trading.

Ce este tradingul și cum funcționează?

În fiecare zi, miliarde de dolari sunt tranzacționați pe piețele financiare din întreaga lume. Dar ce înseamnă tradingul și cum poți să intri și tu în acest joc fascinant?

Tradingul, sau tranzacționarea pe piețele financiare este procesul de cumpărare și vânzare a activelor financiare – acțiunile, valutele, mărfurile sau criptomonedele – cu scopul de a obține un profit. Pe scurt, este arta de a profita de fluctuațiile prețurilor pe piață.

Dar Atenție! Tradingul nu este pentru toți

Înainte să te arunci cu capul înainte, e important să știi că această modalitate de a câștiga bani nu este un joc de noroc, deși mulți pun semnul egal între acestea două. Este o activitate care necesită cunoștințe solide, disciplină și o bună înțelegere a pieței. Da, există oameni care au câștigat sume mari de bani, dar sunt și alții care au pierdut tot.

Iancu Guda spune într-un podcast despre educație financiară că disciplina nu este pușcărie, ci libertate! Câtă dreptate are!

Libertatea de a face ce îți place, de a călători unde vrei, de a trăi mai frumos, mai în acord cu dorințele tale, cu viziunea ta despre lume.

Interesat? Iată cum să începi

Dacă ești hotărât să explorezi lumea tradingului, primul pas este să înțelegi diferitele tipuri de instrumente financiare.

1. Acțiunile reprezintă unități de proprietate într-o companie. Cumpărând o acțiune, devii acționar și ai dreptul la o parte din profituri.

2. Forex (Foreign Exchange). Este piața unde se tranzacționează valute.

3. Mărfuri. Poți tranzacționa mărfuri precum aurul, petrolul sau cafeaua. Prețul acestora este influențat de factori globali precum clima, geopolitica sau cererea și oferta.

4. Criptomonede. Monedele digitale, cum ar fi Bitcoin sau Ethereum, au câștigat popularitate în ultimii ani. Deși foarte volatile, ele oferă posibilități de câștig.

Ce faci mai departe?

Vrei să înveți despre trading? Iată câțiva pași esențiali înainte de a investi pe piețele financiare:

1. Citește cărți, participă la cursuri online și urmărești tutoriale. Cunoașterea piețelor și înțelegerea analizei tehnice și fundamentale sunt esențiale.

2. Alege o platformă populară. Cele mai populare sunt eToro, XTB etc. Fii sigur că alegi una care oferă suportul necesar pentru începători.

3. Deschide un cont demo. Majoritatea platformelor oferă conturi demo unde poți practica fără riscul de a pierde bani reali. Folosește acest cont pentru a învăța și a testa diferite strategii.

4. Stabilește-ți un buget. Este esențial să stabilești un buget clar, pe care ești dispus să-l pierzi, fără a-ți afecta situația financiară. Niciodată nu investi mai mult decât îți permiți să pierzi.

5. Începe cu pași mici. Nu te grăbi să investești sume mari. Începe cu tranzacții mici și crește treptat pe măsură ce câștigi experiență și încredere.

Te simți atras de investiții? De trading?

Specialiștii în educație financiară spun că înainte de a începe să tranzacționezi pe piețele financiare, este necesar să dezvolți foarte bine o abilitate care să te ajute să câștigi mai mulți bani, din care poți economisi, pentru care ulterior să-i investești.

Tot acești specialiști susțin în unanimitate că înainte de a investi orice sumă de bani, este indicat să creezi un fond de urgență care să fie sprijin la nevoie.

Așadar, tranzacționarea pe piețele financiare poate fi o cale fascinantă de a-ți diversifica veniturile și de a învăța mai multe despre piețele financiare. Dar este important să abordezi acest domeniu cu seriozitate, răbdare și o dorință neîncetată de a învăța.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să-ți menții unghiile sănătoase în sezonul rece? – 3 pași simpli

Iarna îți poate pune unghiile la încercare mai mult...

De ce țeava rectangulară este preferată în construcții metalice?

În domeniul construcțiilor metalice, alegerea materialelor potrivite este esențială...

Ecografia de părți moi în sarcină, o investiție în sănătatea mamei și a copilului

Ecografia de părți moi în sarcină, o investiție în...

Optimizare SEO pentru afaceri: poate ajuta SEO la creșterea afacerii tale online?

Putem observa cu ochiul liber, chiar dacă nu suntem...