Ce expoziții temporare se pot vizita în Constanța | Info Sud-Est

Data:

spot_img

Ce expoziții temporare se pot vizita în Constanța în această perioadă. Pasionații de artă și istorie se pot delecta cu 5 expoziții.

Cu sezonul estival în toi și festivalurile care bat la ușă, litoralul românesc este din nou în atenția turiștilor – pentru cei care nu sunt atrași doar de plaje și muzică, totuși, muzeele din Constanța  oferă o serie de expoziții temporare pasionaților de istorie și artă. G4Media vă prezintă cinci expoziții temporare care pot fi vizitate rapid și ieftin după o zi la mare.

VIDEO AICI

Pentru pasionații de artă abstractă și contemporană, Muzeul de Artă Constanța a amenajat, până la începutul lunii iulie, expoziții temporare care includ lucrări semnate de doi artiști români contemporani ale căror activități profesionale sunt legate de orașul de la malul mării  – Ion Anghel și Cornelia Gherlan. 

Citește și: Ana Blandiana, distinsă cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură: Consider că e o mare victorie pentru poezie și pentru România

Expoziția „Agorafobia” sau o colecție de zeci de „ferestre”

Secțiunea pentru expoziții temporare de la parterul muzeului este dominată de expoziția „Agorafobia”, o colecție de zeci de tablouri, gravuri și sculpturi, sau „ferestre” așa cum le numește artistul Ion Anghel, lector la Universitatea de Arte București.

Expoziția de la Muzeul de Artă este cea mai recentă vizită pe litoralul românesc a artistului ale cărui lucrări au fost incluse în numeroase expoziții personale și de grup în ultimii ani, atât în România (multe dintre ele în Dobrogea) cât și în străinătate.

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

„Ferestrele mele par a fi vitralii ca, invadate de gloata de catrafuse din atelierul meu, obiecte fade, a căror claustrofobie se luptă pentru eliberare, sau măcar să ajungă pe partea exterioară a geamului, acolo unde se află privitorul”, este mesajul transmis de artist, care îi întâmpină pe vizitatori la intrarea în prima sală a expoziției.

Continuarea în Info Sud-Est

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: info-sud-est.ro)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related