Ce înseamnă rezultatul referendumului din Republica Moldova ANALIZĂ | The Epoch Times

Data:

spot_img

Ce înseamnă rezultatul referendumului din Republica Moldova şi faptul că circa jumătate dintre moldoveni nu au vrut să-şi exercite dreptul de vot?

Aceasta nu înseamnă că Moldova este majoritar anti-UE, susţine jurnalistul basarabean Vitalie Călugăreanu (Deutsche Welle, JurnalTV) într-un amplu interviu acordat Epoch Times.

Potrivit jurnalistului, care urmăreşte de decenii viaţa politică din Republica Moldova, realitatea este mult mai complexă decât o prezintă influencerii din spaţiul public românesc: circa 10-13% din voturi au fost fraudate (cumpărate, de fapt), iar mulţi dintre cei care nu s-au prezentat la vot la referendum sau au votat NU la referendum au sancţionat, de fapt, guvernarea PAS şi pe Maia Sandu, nemulţumiţi că lupta anticorupţie nu a mers aşa cum li s-a promis.

„A fost un vot dat la supărare”

„Eu nu cred că votul pe care l-au dat cetăţenii în momentul ăsta este unul anti-UE. Votul pe care l-au dat cetăţenii în aceste două scrutine a fost, pe de o parte, fraudat, masiv fraudat, iar pe de altă parte, a fost un vot dat la supărare. Un vot prin care cetăţenii Republicii Moldova au vrut să dea de înţeles acestei guvernări că e timpul să-şi ia atribuţiile în mâini şi să facă ceea ce au promis”, a opinat Călugăreanu.

Citește și: Macabru. Anchetă penală în România și în Republica Moldova pentru moartea suspectă a două soții ale lui Beniamin Lup, președintele unei asociații de combatere a traficului de persoane

Jurnalistul a criticat modul în care PAS i-a făcut campanie electorală Maiei Sandu şi a opinat că actuala preşedintă riscă să piardă în turul 2 al alegerilor prezidenţiale dacă nu vine rapid cu explicaţii despre ce s-a întâmplat la alegeri, despre fraudarea voturilor şi dacă nu îşi va face o campanie electorală mai aplicată şi mai realistă.

Maia Sandu trebuia (şi trebuie) să meargă, crede Călugăreanu, nu acolo unde oamenii te aşteaptă cu pâine şi sare – aceia sunt deja votanţii tăi –, ci acolo unde oamenii au nemulţumiri şi întrebări, ca să le adresezi. Mai mult, ar fi timpul şi cazul ca unii dintre puşcăriabilii Moldovei, fugiţi peste graniţă, să fie aduşi rapid în închisorile patriei, crede jurnalistul.

Continuarea în The Epoch Times

Citește și: Cumnatul fostului președinte al Camerei Deputaților are apartament în complexul Nordis din Mamaia

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: inquam photos/ Elena Covalenco)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Trump va emite un ordin executiv care va permite aplicației TikTok să funcționeze în SUA

Președintele ales Donald Trump și-a anunțat duminică intenția de...

Rusia se opune cooperării militare dintre Ucraina și Marea Britanie la Marea Azov | Aktual24

Rusia a criticat noul acord de parteneriat pe 100...

TikTok este nefuncţional în SUA. Platforma chinezească așteaptă intervenția lui Trump

TikTok a devenit nefuncțional în SUA, cu câteva ore...