miercuri, 25 mai 2022
AcasăNewsletterCe înseamnă să lupți cu COVID-19. Medic de 71 de ani din...

Ce înseamnă să lupți cu COVID-19. Medic de 71 de ani din Cluj:„Lucrez cu masca de oxigen de 10 zile, cu 3 ore de somn”

La 71 de ani și infectat cu COVID-19, medicul Lorant Szentagotai se sacrifică pentru a-i ajuta pe cei aproape 100 de bolnavi, din căminul de vârstinici Casa Theodora. Acolo a izbucnit un focar de infecție în urmă cu 3 săptămâni, ne mărturisește medicul.

Un focar de infecție COVID-19 la o casă de vârstnici din municipul Cluj-Napoca, a stat „ascuns” de public timp de 3 săptămâni. Aceasta este perioada de când durează focarul, din mărturia singurului medic care îngrijește bătrânii infectați.

Doctorul Szentagotai Lorant, și el infectat, a declarat pentru monitorulcj.ro ce se întâmplă cu focarul de la Casa Theodora. Situația este una critică, el fiind singurul medic care se ocupă de aproape 100 de pacienți, ajutat doar de încă 2 asistente, infectate cu COVID-19 și ele.

Dr. Szentagotai lucrează constant cu masca de oxigen pentru a-și salva pacienții, sacrificându-și propria sănătate.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE