Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu a înlocuit toate becurile vechi cu unele economice – led şi urmează să schimbe întrerupătoarele cu senzori, pentru a economisi consumul de energie electrică, a anunţat managerul interimar al instituţiei, Alexandru Chituţă.
„În ultima vreme am constatat cu toţii scumpirea energiei electrice. Până în momentul de faţă, Muzeul Naţional Brukenthal, prin sprijinul Ministerului Culturii şi prin fondurile proprii ale instituţiei, a reuşit să rămână deschis publicului, în condiţii optime de vizitare. Totuşi, am hotărât să continuăm ca toate becurile, nu doar din birouri, ci şi din spaţiile de vizitare, să fie schimbate cu becuri economice de tip led. Am avut, de pildă, cazuri, observate în ultima vreme, când la Muzeul de Istorie Naturală erau diferite proiectoare. Cam 12. Unul consuma aproximativ 100 W. Le-am schimbat toate cu unele noi, care arată mult mai bine şi care luminează şi mai bine. Zece becuri noi led consumă acum cât unul vechi. Am luat hotărârea că, pe lângă schimbarea becurilor vechi, putem să mai economisim energie prin montarea de senzori. Sunt multe spaţii în care cel puţin 8 h/zi sursa de lumina este aprinsă. Nu mi se pare normal şi din acest considerent, vom schimba întrerupătorul clasic cu senzori. Sunt măsuri normale, nu doar pentru aceste zile, cât pentru o folosire a energiei într-o manieră ordonată şi raţională”, a precizat Alexandru Chituţă, citat de Agerpres.
Muzeul Naţional Brukenthal este cel mai vechi muzeu din România, deschis publicului din 1817 şi este format din câteva clădiri aflate în centrul municipiului Sibiu, cea mai importantă fiind cea în care se află Palatul Brukenthal.
Citește și: „Aer Curat pentru București”, o campanie la care PRESShub este partener media
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Muzeul Național Brukenthal / Facebook)