Ce mesaje au transmis deputații bistrițeni de Ziua Limbii Române? | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Ce mesaje au transmis deputații bistrițeni de Ziua Limbii Române? Oficialitățile locale au transmis diverse urări în spațiul online. Cine nu a avut nimic de spus?

Ziua Limbii Române este aniversată pe data de 31 august în fiecare an începând din anul 2013 conform prevederilor Legii nr. 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Romane. Și în Republica Moldova se aniversează oficial în aceeași dată Limba Română. Cu această ocazie Guvernul și autoritățile centrale și locale pot organiza manifestări culturale, se spune în textul legii, numai că prea puține autorități au organizat ceva și unii politicieni nici nu s-au obosit să transmită măcar un mesaj.

Am vrut să vedem ce mesaje au transmis oficialitățile locale pentru a marca acest moment aniversar, și am căutat pe paginile de socializare ale acestora, vedeți mai jos mesajele politicienilor.

Citește și: Eurovision Song Contest 2025 se va desfășura în orașul elvețian Basel

Unii aleși locali au ales să tacă

Trei dintre deputații bistrițeni și un senator nu au avut nimic de spus ieri 31 august cu ocazia aniversării Zilei Limbii Române.

Este vorba despre Robert Sighiartău (PNL), Daniel Suciu (PSD) și Bogdan Ivan (PSD). Cel puțin pe paginile de socializare unde zilnic comunică mesajele lor importante nu am regăsit vreo postare referitoare la această zi specială. Practic de Ziua Limbi Române deputații menționați au ales să nu comunice nimic. Interesant. Nici premierul Marcel Ciolacu nu a transmis nimic ieri despre limba română.

În aceeași categorie de politicieni care nu au avut un mesaj de Ziua Limbii Române se încadrează și senatorul AUR, Ovidiu Florean. Partidul AUR este catalogat drept un partid naționalist sau chiar extremist naționalist, însă nici George Simion nu a transmis vreun mesaj ieri.

Continuarea, în Saptamana-online.ro

Citește și: Raluca Turcan va candida pentru cel de al șaselea mandat de deputat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Capturi Săptămâna Online)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...