Ce ne spune alăturarea filorusului Teodosie cu președintele Iohannis

Data:

spot_img

Prezența arhiepiscopului Tomisului la ceremoniile de Ziua Marinei poate valida mitul permanenței oscilații a României între Est și Vest.

„Nu ne vom opri aici”, a spus președintele Klaus Iohannis în discursul de Ziua Marinei în care a descris structurile militare ale NATO prezente în România. Peste 5000 de militari din SUA, Franța, Polonia și alte state occidentale ale Alianței se află la Constanța, București, Craiova și Sibiu.

Citește și: Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Președintele a vorbit despre nevoia unui „nivel superior de ambiție, inclusiv în domeniul apărării” pentru ca România să facă față vremurilor prin care trece. Această ambiție se concretizează pe moment prin creșterea bugetului pentru apărare de la 2% din PIB la 2,5% anul viitor.

Citește și: Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Forțele Navale Române au sărbătorit și anul acesta Ziua Marinei cu nava școală Bricul Mircea în prim plan și cu o slujbă condusă de Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. E cel puțin frapantă alăturarea președintelui și a forțelor militare române cu acest înalt ierarh cunoscut pentru declarațiile lui pro-ruse pe care le-a făcut și înainte și după ce rușii au invadat Ucraina.

Prezența lui Teodosie la o ceremonie militară prin care România voia să celebreze atașamentul ei atlantist și hotărârea de a apăra flancul estic al Alianței sugerează nu doar breșe de organizare, ci și complicități greu de explicat. (Deutsche Welle Romania)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.
2 COMENTARII
  1. Cumva , ceea ce textul numeste alaturarea filorusului cel numit Teodosie cu participarea Presedintelui Iohannis la ceremonia in cauza, ne apar evident ca si lucruri diferite ce nu interfereaza in situatia momentului .Adicatelea mai pe romineste „sula nu are nimic cu prefectura” .Ambitiile militare ale Romaniei, cele de la Marea Neagra ,trebuiesc sporite sau asa credem cu totii ca este bine .Francii ne-au oferit , ca niste buni prieteni ,de mult mai mult decit de o viata ,sprijinul lor . Razboiul ne arata cum tehnologia militara a rusilor nu face fata tehnologiei vestului si intreaga umanitate va renunta(cei care din motive politice au cumparat astfel de capacitati asa cum stim ca au facut Turcia , India si multi altii ) la a mai cumpara astfel de tehnologii neperformante .Sanctiunile , decuplarea umanitatii de resursele Rusiei , de componentele lor militare ce acum isi dovedesc inutilitatea in lupta , peste care se suprapune eliminarea oferirii de vize cetatenilor rusi si boicotul economic si tehnologic , ca un intreg ,produc pagube extraordinare . Ucraina, cea devenita cimitirul armelor din era sovietica , ce acum trebuiesc refacute la nivelul stocurilor , umple SUA si tot Occidentul de bani .In paralel Germania si Japonia ies din cutuma pacifista a deciziilor militare si politico militare devenid rapid producatori de tehnologie militara la virf .Romania ,prin vocea Presedintelui Iohannis ,devine factor de stabilitate in zona si isi motiveaza conceptul militar prin cei 2,5 la suta ,parte a bugetului ,oferit armatei .Tarile lumii vor fi nevoite sa aleaga .Vor renunta cu totii la a mai cumpara armament rusesc .Coruptia din Rusia a dat o lovitura teribila armatei Rusiei si componentelor economice in domeniul energetic si militar .Daunazi, ni s-a spus cum cutiile ce trebuiau sa ofere protectie bilindatelor armatei ruse erau goale asta doar ca sa nu mai ne aducem, aminte cum timp de 32 de ani occidentul a chefuit cu gazele Rusiei atit de putin platite . China a inteles si ea dificultatile si cum mai sta treaba la nivel militar si a plecat rapid cu toate echipamentele militare din preajma Insulei revendicate ca parte a Chinei .Curind jocul se va scurge in favoarea Ucrainei .

  2. Doamna Sabina Fati , dv stiti ceva si va este oarecum teama sa recunoasteti sau sa comentati? De ce nu se mentioneaza despre coruptia de la Brussels, si despre politicieni europeni corupti aflati in sfera de influenta ruso- chineza, si nu este vorba numai de V.Orban, ci si despre altii?? De ce nu se pomeneste nimic despre ingrijoratoarea extindere chineza ascunsa sub titulatura de ”soft power” ,atat in Australia, Africa si America de Sud, ce sub aspect de termite gigante inghit si distrug absolut tot ce intalnesc in cale:Natura si oamenii, si fac locul unei viitoare amenintatoare invazii militare sub ochii ignoranti sau complici a multor lideri si oameni din toata lumea.Despre complicitatea Rusiei , Indiei, Iranului, etc?? Despre AXA RAULUI, ce a luat fiinta si proliferat pas cu pas, studiindu-si dusmanii in detaliu si aflandu-le punctele slabe.Observati ca nu am mentioant nimic despre nebunul Trump si…….pres.Johannis , acesta din urma nu se stie pe picior valseaza, dar sa nu il prinda schimbarea de ritm pe un pas gresit…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Omul rețelelor

Începe o nouă etapă în istoria și mai ales...

Turul 2 care n-a fost

„Anul Nou care n-a fost” („The New Year That...

Suspendarea lui Iohannis, un joc împotriva României?

Rămânând la Cotroceni, Iohannis strânge ura și nemulțumirile oamenilor,...

O strategie îndoielnică

Ce vedem acum este o clasă politică amorțită, parcă...