Ce noi restricții impune Comisia Europeană aeroporturilor din UE. Situația este temporară | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Ce noi restricții impune Comisia Europeană aeroporturilor din UE. Situația este temporară. Restricțiile vizează transportul lichidelor.

Începând din data de 1 septembrie 2024 vor fi impuse restricții temporare în ceea ce privește controlul de securitate al lichidelor la toate aeroporturile membre UE, capacitatea maximă permisă a recipientelor individuale pentru lichide va fi limitată temporar la 100 ml, informează, marți, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj.

Citește și: Kamala Harris și-a ales candidatul pentru funcția de vicepreședinte

Se aplică tuturor aeroporturilor care folosesc echipamente de detecție a explozibililor în bagajele de mână

Aceste restricții vin ca urmare a Deciziei Comisiei Europene 2024/2109 respectiv a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2024/2108 al Comisiei de modificare a Regulamentului (UE) 2015/1998, în ceea ce privește anumite măsuri urgente de securitate aeronautică referitoare la echipamentele de securitate pentru controlul de securitate al lichidelor, aerosolilor și gelurilor. 

Citește și: Iranul a decis să atace Israelul. Rusia ar fi început livrarea unor sisteme de apărare aeriană Teheranului

Măsura se aplică tuturor aeroporturilor care folosesc echipamente de detecție a explozibililor în bagajele de mână (EDSCB) standard C3. 

În acest context, echipamentele de standard C3 concepute pentru controlul de securitate al bagajelor de mână care au primit «marca UE» sau «marca UE în curs de aprobare» înainte de 1 august 2024 pot fi utilizate numai pentru controlul de securitate al lichidelor, aerosolilor și gelurilor cu o limită de control al volumului maxim al recipientelor individuale pentru lichide, aerosoli și geluri care nu depășește 100 ml.

Continuarea în Monitorul de Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulcj.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...