Ce poate face Ilie Bolojan de la Cotroceni?

Data:

Klaus Iohannis pleacă de la Cotroceni pe fondul unor crize politice, economice și de securitate care par să se acutizeze de la o zi la alta.

Demisia președintelui Iohannis nu ușurează rezolvarea situației, mai cu seamă că primul ministru este acuzat de legături mai mult sau mai puțin vizibile cu afacerea Nordis, o schemă piramidală, în care marea firmă imobiliară a strâns milioane de euro înșelându-și ani de zile clienții, folosind banii lor pentru extravaganțe scumpe și călătorii cu avioane private la care a luat parte și Marcel Ciolacu.

Interimatul lui Ilie Bolojan la Palatul Cotroceni ar putea reda parțial credibilitatea elitelor politice din România. Tentația luxului în care a căzut și fostul președinte Klaus Iohannis cu toate cheltuielile scumpe, dar secretizate, sugerează o clasă politică tranzacțională, care-și urmărește propriile interese, vulnerabilă, arogantă și dezinteresată de bunul mers al țării. Austeritatea fostului primar de Oradea e un prim semn că ceva s-ar putea schimba. Ilie Bolojan se va întoarce după alegerile prezidențiale din mai în fruntea Senatului de unde și-a anunțat agenda sa de restructurări.

Citește și: Ilie Bolojan, președinte interimar al României. Klaus Iohannis a plecat de la Cotroceni | VIDEO

Ce așteptări sunt de la președintele interimar, omul pe care Klaus Iohannis l-a împins la periferia PNL, fiindcă s-a opus autoritarismului prezidențial în partid și alianței cu PSD?

În primul rând, să vorbească, pentru că Iohannis a tăcut prea mult și în situații prea importante. Traian Băsescu înainte să-și încheie mandatul a ținut o conferință de presă de două ore în care a răspuns tuturor nelămuririlor. E o mare așteptare în societate pentru clarificarea întâmplărilor de la prezidențialele anulate din 24 noiembrie.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Primul decret semnat de președintele interimar al României, Ilie Bolojan. Luminița Odobescu, numită consilier prezidențial

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related

USR contra USR. Cine câștigă?

Deși liderii săi pozează în salvatori ai națiunii, USR...

Dilema securității pentru România

Era mai apărată linia Focşani-Nămoloasa-Galaţi acum 130 de ani?...

Răul mai mic și binele mai mare

Elena Lasconi n-a înțeles că accederea lui Nicușor Dan...

Justiția neoproletară

Una dintre cele mai discutate probleme în arena publică...