Ce poți face la mare de Paște: tur ghidat, cu povești, prin trecutul Constanței

Data:

spot_img

Ce poți face la mare de Paște: tur ghidat prin trecutul Constanței, cu povești despre greci, armeni, otomani, evrei, germani și bulgari care au conviețuit exemplar timp de secole.

Toate pot fi aflate într-un tur cu Diana Slav, un ghid turistic cu experiență de 10 ani, în ultimii nouă fiind numărul 1 pe TripAdvisor. 

În călătoria ta poți să accesezi și Heritage Constanța, prima arhivă digitală a monumentelor istorice din județ, cu fotografii și informații despre istoria locurilor, dar și cu trasee turistice specifice.

Tururile Dianei durează aproximativ 2-3 ore (pot fi și mai scurte, și mai lungi, în funcție de disponibilitatea și curiozitățile grupurilor) și se desfășoară în centrul vechi al orașului, fosta Cetate Tomis și zona cea mai încărcată din punct de vedere al vestigiilor și al urmelor conviețuirii excelente a puzderiei de minorități etnice. 

Absolventă de Drept, aceasta și-a descoperit pasiunea prin meseriile din perioada studenției, de barman și ospătăriță, atunci când și-a exersat abilitatea foarte bună de comunicare cu oamenii. 

Prima sa călătorie, dar și primul său zbor cu avionul, au fost abia la 30 de ani, la Roma, iar mai apoi au urmat Turcia și Bulgaria, cea din urmă stârnindu-i interesul pentru meseria pe care o practică azi cu succes.

Recenziile pozitive pe platforma TripAdvisor au încurajat-o să-și continue pasiunea, care în cele din urmă i-a devenit și job. 

Citește și: Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Ce poți face la mare

Diana este ghid atât pentru adulți, cât și pentru copii, unde propune un stil nou și interactiv de livrare a informației, prin ghicitori și treasure hunt (vânătoare de comori), astfel încât atenția lor este menținută permanent, iar turul nu devine niciodată plictisitor pentru cei mici. 

Are și o mascotă, rățușca Didi, numită după celebrul personaj cu același nume din serialul animat „Laboratorul lui Dexter”, în care s-a regăsit datorită curiozității sale de a afla, de a cerceta.

S-a poreclit singură ca fiind „copilul acela cu «De ce?»”, trăsătură de caracter ce a condus-o spre a fi cel mai bun ghid turistic din oraș.

Turul începe cu o scurtă istorie despre orașul Constanța, fosta Cetate Tomis, originea cuvântului „Tomis” venind din limba greacă veche de la „tome” care înseamnă „a tăia”, sau generalizat, „lamă de cuțit”, ne spune Diana, care adaugă faptul că, în ochii grecilor, peninsula arăta întocmai ca un obiect tăios.

Aici se adăposteau, de o parte și de alta a peninsulei, în timpul furtunilor. Mai apoi, orașul a fost numit „Constanța”, de la Împăratul Constantin cel Mare. 

Toată povestea în Info Sud-Est


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să-ți menții unghiile sănătoase în sezonul rece? – 3 pași simpli

Iarna îți poate pune unghiile la încercare mai mult...

De ce țeava rectangulară este preferată în construcții metalice?

În domeniul construcțiilor metalice, alegerea materialelor potrivite este esențială...

Ecografia de părți moi în sarcină, o investiție în sănătatea mamei și a copilului

Ecografia de părți moi în sarcină, o investiție în...

Optimizare SEO pentru afaceri: poate ajuta SEO la creșterea afacerii tale online?

Putem observa cu ochiul liber, chiar dacă nu suntem...