Ce prime au acordat companiile de stat – Transgaz a dublat adaosul de Crăciun, deși Guvernul a promis austeritate 

Data:

spot_img

Ce prime au acordat companiile de stat – Transgaz a dublat adaosul de Crăciun, deși Guvernul a promis austeritate. Mai multe companii de stat au acordat și în acest an prime, bonusuri și „adaosuri” de Crăciun, deși Guvernul a promis inițial să reducă cheltuielile, inclusiv în cadrul instituțiilor subordonate, pentru a menține deficitul sub control. Cu toate acestea, până și Guvernul a decis în cele din urmă să amâne austeritatea pentru bugetari după alegeri, așa că doar mediul privat duce povara în 2024.

Economedia a întrebat mai multe companii de stat ce bonusuri/bonusuri de performanță/prime/prime de succes/prime de performanță/adaosuri (adaos de Crăciun)/suplimente sau venituri suplimentare sub orice alt nume acordă compania/instituția pentru anul 2023.

Citește și Maia Sandu va candida pentru încă un mandat la președinția Republicii Moldova

Transportatorul național de gaze Transgaz, controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a acordat în luna decembrie a anului curent, un adaos de Crăciun în valoare de 1.000 lei net/angajat, dublu față de anul trecut. Numărul total al angajaților Transgaz este de 4.000, astfel că suma totală se ridică la 4 milioane de lei. Compania spune că adaosul a fost acordat conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă în vigoare. Amintim că Transgaz este una dintre companiile de stat exceptate de la „ordonanța austerității”. Recent, compania a lansat o licitație să cumpere 735 de telefoane mobile pentru angajați, din care 80 de iPhone-uri de ultimă generație.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că a acordat tichete cadou de 680 lei per salariat (din care valoarea de 300 lei/ persoană este neimpozabilă), unui număr de 6.998 de salariați, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, conform Contractului Colectiv de Muncă (CCM). Astfel, suma totală se ridică la circa 4,75 milioane de lei. Referitor la bonusuri de performanță, primele de succes, de performanță, adaosuri sau venituri suplimente sub orice altă formă, CNAIR a menționat că nu acordă acest gen de bonificații personalului din cadrul companiei.

Citește și Video cu momentul când se ciocnesc două tramvaie în București

Oil Terminal a transmis că a acordat în anul 2023, cu ocazia sarbatorii de Craciun, în baza Contractului Colectiv de muncă și cu încadrarea în Bugetul de Venituri si Cheltuieli, o primă de Craciun în valoare de 3.150 lei/salariat pentru un număr de 1.019 salariați și un Cadou de Moș Crăciun în valoare de 800 lei/copil pentru un număr de 521 copii. Transportatorul național aerian Tarom a transmis că, deoarece trece printr-un amplu proces de restructurare, „pentru anul 2023 compania nu a prevăzut nici un fel de suplimente sau venituri suplimentare, fie ele bonusuri sau prime sau adaosuri de orice natură”. Mai multe puteți citi în Economedia.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related