miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterCe probleme au unii: Va mai fi permis fumatul pe stradă, după...

Ce probleme au unii: Va mai fi permis fumatul pe stradă, după ce purtarea măștii devine obligatorie?

Purtarea măștii în toate spaţiile publice din aer liber este obligatorie la București și la Cluj.

O întrebare pe care mulți și-o pun este dacă, după intrarea în vigoare a acestei măsuri, fumatul va mai fi permis pe stradă. Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, nu a făcut referire la acest aspect în cadrul conferinței de presă susținută marți, însă un răspuns la întrebare ar putea veni din partea purtătorului de cuvânt al Prefecturii București, Mariana Stancu-Ţipişcă, care spune că fumatul, consumul de alimente sau băuturi va fi permis în continuare pe străzi, atâta vreme cât nu depășește „timpul rezonabil” alocat unui asemenea act.

„Până acum, se păstra masca în târguri, peroane, târguri, pieţe, oboare. Toate spaţiile publice deschise. Depinde pe unde merge cetăţeanul. Dacă vrea să fumeze o oră ţigara, înseamnă că statul i-a creat norma să fie protejat, să se protejeze pe sine, să îi protejeze şi pe ceilalţi, şi el fumează o oră. Dacă fumează peste timpul rezonabil alocat unui astfel de act, specific naturii umane, să mănânce sau să bea apă, înseamnă că o face pentru a eluda spiritul protectiv al normei”, a spus Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, potrivit Monitorul de Cluj.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE