Ce s-ar întampla dacă Joe Biden ar parăsi cursa prezidențială? | Aktual24

Data:

Prestația slabă a lui Joe Biden la dezbaterea cu Donald Trump de joi a declanșat imediat noi întrebări din partea democraților îngrijorați cu privire la posibilitatea ca acesta să părăsească cursa prezidențială, scrie CNN.

Nu ar fi un proces ușor, deoarece Biden este deja candidatul prezumtiv al democraților și alegerea covârșitoare a alegătorilor primari din partid.

„El este candidatul”

El s-a confruntat cu o mică opoziție în timpul sezonului primarelor, iar faptul că a câștigat aproape toți delegații partidului înseamnă că este foarte puțîn probabil să fie forțat să iasă din cursa împotriva voinței sale.

Incendiu de proporții pe un câmp de lângă Băicoi. Circulația a fost oprită pe DN1 VIDEO – PRESShub

„Nu mai suntem în anii ’60. Alegătorii aleg candidatul. El este candidatul”, a declarat analistul CNN și strategul democrat David Axelrod, reacționând la prestația lui Biden la dezbaterea de la CNN.

Actualul sistem de alegeri primare, care dă putere alegătorilor primari în detrimentul șefilor de partid, a apărut în esență din nemulțumirea manifestată după ce democrații l-au ales pe vicepreședintele Hubert Humphrey drept candidatul în 1968.

Chiar și după ce președintele Lyndon Johnson s-a retras din cursa prezidențială din acel an, recunoscându-și popularitatea în scădere și opoziția față de războiul din Vietnam, Humphrey reprezenta în fapt o continuare a politicii lui Johnson privind Vietnamul în față Convenției Naționale Democrate din Chicago.

Atunci au izbucnit violențe.

Oana Murariu, preşedinta USR Cluj: „Întreg partidul se va ralia în susținerea Elenei Lasconi” | Monitorul de Cluj – PRESShub

Lucrurile ar fi foarte diferite în 2024 dacă Biden ar decide să părăsească cursa, deși Convenția democraților va reveni la Chicago în august.

CNN notează că „dacă principalul candidat ar renunta la campanie după majoritatea primarelor sau chiar în timpul Convenției, delegații individuali ar trebui să aleagă candidatul partidului în cadrul convenției (sau, eventual, în timpul unui apel nominal virtual).”

Articolul integral, în Aktual24

Sursă foto: Aktual24

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum a împiedicat Norvegia achiziționarea de către China a unui teren cu importanță strategică | Aktual24

Cum a împiedicat Norvegia achiziționarea de către China a...

Ucrainenii luptă împotriva dronelor rusești cu avioane fabricate în România | Aktual24

Ucrainenii luptă împotriva dronelor rusești cu orice au la...

Ungaria: Peter Magyar, garanția unui viitor fără Orban?

Mulți maghiari au fost convinși că puterea lui Viktor...